Magánszemélyként, hogy tudok ÁFÁ-s számlát kérni egy taxi társaságtól?
Figyelt kérdés
A cég megbízásából el kell utazzak amihez szükséges lesz MO.-n belül TAXI szolgáltatásra. Ha például a FőTaxi-t választom ők tudnak ÁFÁ-s számlát adni a munkáltatóm részére? Ha igen ezt, hogy tudom igényelni? Mert külön a foglalásnál ilyen opciót nem láttam. Ha megjegyzés mezőbe beleírom akkor az elég? Komolyan veszik egyáltalán a beleírtakat? Van esetleg olyan cég akinél már az online rendelésnél ki tudom választani ezt az opciót?szept. 13. 08:48
2/9 A kérdező kommentje:
Ezt elég akkor jeleznem mikor mondjuk beszállok az autóba hozzá? + hozzáírom megjegyzésbe az online rendelésnél?
szept. 13. 09:04
3/9 anonim válasza:
Főtaxinál beülsz a kocsiba és szólsz. A végén elkérik a cég adatai és emailen megküldik nekik a számlát.
4/9 anonim válasza:
Én mikor fizetésre kerül sor, akkor szoktam mondani, hogy áfás számla lesz, adok neki egy kis kártyát amin a cégadatok rajta vannak, ő bepötyögi a gépébe és áfás számlát nyomtat. Ennyi.
5/9 anonim válasza:
Fizeteskor mondod. Kitoltod a ceg adataival.
6/9 vagyu válasza:
5: ilyenkor milyen cégadatokra van szükség?
Így jó?: Cég megnevezése, telephely címe, adószám?
7/9 anonim válasza:
Nem telephely, hanem a kozponti cim. Egyebkent igen, ezek.
8/9 anonim válasza:
Ez ugyanúgy működik, mintha egy boltban kérnél számlát (ÁFA-s számlaként szokták kérni, de valójában csak számlát kérsz róla) a megvásárolt termékről A boltos/szolgáltató így is érti, úgy is érti. Csak most egy szolgáltatásról kérsz számlát.
Ha a szomszéd nevét diktálod be, akkor az ő nevére állítják ki a számlát. Ha a céged adatait diktálod be, akkor a cég nevére állítják ki a számlát.
9/9 anonim válasza:
Fizetéskor mondod a kollégának , hogy számla kell a céged részére és kész megadod neki a cég nevét , székhely , adószám és kész ezeket be írja és nyomtat egy számlát neked . ÁFA így is úgy is benne van nincs áfamentes számla .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!