Melyik alternatívát választanátok (Uber)?
Sofőrként dolgozol az Ubernél heti 2-3 nap (csütörtök-péntek-szombat). Havi 120-150k tiszta bevételed van.
1, Kiváltod a KATA-t havi 50kért sofőrszolgálatra. Ezzel adójogilag levéded magad viszont a további feltételeknek nem tudom, hogy megfelelsz-e.
2, Magánadózó vagy kb. 40%ért amiből leírhatod az üzemanyag költséget és ha jól tudom akkor a kocsi kopást is.
3, 15%os személyijövedelmadóként írod le. Ami addig jó ha a NAV nem hív be elszámoltatásra.
4, Nem adózol és reménykedsz, hogy nem dob ki a rendszerük.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy a fentebb meghatározott jövedelem után melyik alternatívát választanátok.
Állítólag 2016tól gyűjti az adatokat a NAV ezért félek nem adózni. Jelenleg az első alternatívában vagyok de úgy érzem ez sem a legtisztább és a következményeivel, buktatóival sem vagyok tisztában, mivel nem teljesen tiszta, hogy milyen tevékenységi körre váltsam ki stb..
Nem jó szerintem packázni a NAV-al, ráadásul így is elég rossz az UBER megitélése, amig valami politikuscsemete nem szorul rá az uberes munkára, vagy nem szereznek tulajdonrészt benne, addig nem lesz az UBER-nek nagy támogatottsága. És jó ha tudod hogy az állam, sőt nem csak az állam, de még az önkormányzatok is bármit megtehetnek. Nekem a számlámat inkasszózták 1 hónapos súlyadó elmaradás miatt... :)
A többi kalandomat velük meg sem említem.
Remélem sokszorosan megbüntetnek téged is.
Míg a taxis az utastól is lop és így közvetetten az államtól is, te csak az államtól lopsz.
persze vannak becsületes taxisok is.... Persze...)
Bár ha belegondolok, akkor jobb, ha csak az államtól lopsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!