Hogy működnek a pénzmosoda vállalkozások/cégek és miért jó ez bárkinek?
Előre leszögezném, hogy csak a kíváncsiság miatt tettem fel a kérdést, mert nem igazán értem a dolgot.
Nem értem, hogy miért jó egy pénzmosodát üzemeltetni.
Miért kell a pénzmosoda? Miért éri meg?
Mert ha belegondolok, akkor olyan pénzeket "varázsolnak" legálissá, ami valahogy a rendszeren kívülről származik. De hogy származik a rendszeren kívülről?
Miért éri meg kamu bevételeket generálni, hogy legális legyen a pénz, mikor az után is adózni kell? Miért nem legálisan működnek alapból ezek a dolgok?
Eléggé vakon vagyok ebben a témában, ezért szeretném megérteni, hogy kinek és miért jó ez. Hiszen például készpénzben tud az ember vásárolni, ott meg azért nem kérdezgetik, hogy honnét van a pénz. Nyilván azért ingatlant, gépjárművet venni szintén lehet készpénzben, de ott már feltűnhet, hogy miből van. Vagy ez a nagyok játéka ilyen több száz milliós pénzekkel megéri?
3
Nem képzelhető el. Minek mosná bárki is illegálisan a legális forrásból származó jövedelmét? Gondolkozz már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!