Az NFT-k piaca valójában egy hatalmas pénzmosoda?
Ennek a Decentraland-nek a grafikája kvázi egy 2007-es MMORPG Flash játékkal vetekszik a startlap meg az 5555.hu-ról. Ez lenne a nagy metaverzum? Valaki el tudná magyarázni hogy mi értelme van 1,4 milliárd forintot költeni egy ilyen játékon belüli hajóra? Mert hogy biztos hogy nem a játékélmény az fix. Két opció van. Ezt az egész metaverzum meg NFT őrületet a pénzmosásért találták ki. Maguknak adnak el az emberek kvázi "tárgyakat" itt. Másik lehetőség hogy arra spekulálnak hogy majd valakinek el tudják adni drágábban, mint a coinokkal való kereskedés. De őszintén tényleg nem értem az egészet, pedig már 2017 óta követem a kriptovaluták piacát, de ez még nekem is sok. Anno Satoshi amikor létrehozta a bitcoint, meg az első úttörő coinok(Monero, ZCash, Litecoin, stb) víziója nagyon nem ez volt. Valaki el tudná magyarázni hogy vajon ennek az egésznek mi értelme van?
"Anno Satoshi amikor létrehozta a bitcoint, ... víziója nagyon nem ez volt."
Azért amit ők előadtak mint vízió, azt sem kell készpénznek venni. Csak mese hogy a bitcoint forradalmi fizetési rendszernek hozta létre, a hagyományos pénzrendszer problémáinak kiküszöbölésére bla bla bla, erre ugyanis tökéletesen alkalamtlan a bitcoin úgy ahogy van. Csak meggazdagodni akart ő is, semmi magasztos gondolat meg vízió nincs ebben.
A kérdésre válaszolva igen, sok esetben pénzmosásról van szó (a konkrét esetről nem tudok nyilatkozni). Egyébként az irreális, ép ésszel érthetetlen összegek már a hagyományos műalkotásoknál is megvoltak.
Ez a festmény kb. 10 milliárd forintért kelt el egy aukción. Nem tisztem a művészt minősíteni aki festette, de ha egy ilyen ovodás szintű firka ennyit "ér", akkor mivel rosszabb egy digitális firka ennél? Oké, egy festmény fizikailag létezik, de akkor is.
#2 igen jogos mindkét felvetésed. Én se tekintek szent emberként Satoshi-ra, ő is csak pénzt akart, de azért az akkori kripto világa nem volt ennyire pofátlanul vad kapitalista, másodpercenként fo$$ák az emberek az újabb és ujabb shitcoinokat, az egész annyira elburjánzott, szerintem a legjobb már az lenne ha betiltanák az egészet. Konkrét iparágak épültek erre az egész lufira.
Igen a valódi fizikai műkincs kereskedés, ilyen nagyon "művészi" alkotások irreálisan felülbecslése ugyanez, csak a platform változott.
En is igy erzem. Nem all tolem tavol a kripto, huztam mar be belole szep osszegeket, es szerintem meg fogok is, de ennek az NFTnek semmi ertelmet nem latom.
A MATIC-ban pl komoly penzem van, de hogy partnerkedtek az earth2.0-val, nekem mar ez is fura.
1.) Van 1.000.000 $ értékű bitcoinod, de nem bírod készpénzre váltani.
2.) Létrehozol névtelenül egy NTF-t.
3.) Megveszed az ismeretlen művésztől az NTF-t 500.000 $-nyi bitcoinért.
4.) Innentől az NTF hivatalosan is 500.000 $ értékű és már hírneve is van.
5.) Eladod a híresneves NTF-t 500.000 $-ért.
6.) Van 1.000.000 $ értékű bitcoinod és 500.000 $-od.
Alternatív befejezések:
5.a.) Eladod az NTF-t 500.000 $ értékű bitcoinért.
6.a.) Van 1.500.000 $ értékű bitcoinod.
vagy
5.b.) Odaajándékozod egy múzeumnak az NTF-t. Ilyenkor az adóból leírható az ajándék értéke az amerikai törvények szerint.
6.b.) Van 1.000.000 $ értékű bitcoinod és 500.000 $-al kevesebb adót kell fizess az idén.
Ott bukik meg, hogy senki nem venné meg.
Ezzel az erővel a szarom is eladhatom, es lehet hirérték. Semmi ertelme. Mondom ezt ugy hogy a crypto piacot 10 eve kovetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!