Ismertek "pénzmosoda" vállalkozásokat? Olyanokra gondolok, amik laikusként átgondolva is képtelenség, hogy megérjék?
Szóval amiről látni, hogy "fedőtevékenység" mert abból aztán nem lehet nyaralni járni meg 2 évente lecserélni az autót stb..
Azt is megírnátok, hogy kb merrefelé található?
Van itt tőlünk nem messze egy panzió, ami üzemel vagy tíz éve, de még soha, egyetlen vendéget nem láttam benne. (Nem parkolnak előtte autók, nem mászkál arra senki, a függönyöket nem húzzák el, stb.)
Csak a tulaj és az ő pár haverja jár oda néha.
Elég fura, mindenki szerint pénzmosoda.
Csak nézz körül a hipermarketek (Auchan, Tesco) koncesszió során (üzletsor az áruház külső területein).
Na, amit ott látsz annak 80%-a pénzmosoda, ugyanis kb. a menő plázákkal vetekednek a bérleti díjak.
Ja, igen, és akkor a menő plázákat még nem is említettem. Az Arénában dolgozom, van pár bolt, ahol - nem viccelek - van egy eladó, van benne 2x3 pár csizma vagy valami apró csetlő vacak, még csak nem is arany árban, hanem átlagos plázai árszínvonalon. Egy-kettőben még vásárlót sem láttam, még karácsonykor sem! Az üzlet meg van vagy 30 nm, havi több milliós bérleti díjjal. Elképzelhetetlen, hogy megérje.
Az auchan tescoval az a baj hogy azok aláiratnak fél évet, és kénytelen vagy ottmaradni hamegy hanem megy..
Lényegében ugyanazt csinálják mint a vásárlókkal...
Átvernek és lehúznak..
Számomra a China Mart a legdurvább. Ázsia center mellett van. De az volt számomra az egészen elképesztő, hogy karácsony tájékán egymást taposták az Ázsia centerben az emberek, miközben a mellette lévő China Mart teljesen, totálisan kihalt volt. Hatalmas pláza szerű valami, amiben van sok raktárhelyiség (ez még oké) és néhány üzlet. Vásárló nulla, karácsonykor a legnagyobb vásárlási láz közepén. :D
Tényleg érthetetlen miért éri meg ott bármilyen üzletet működtetni, ha még karácsonykor sincs senki.
Nem Nav vok csak érdeklődök a vállalkozó világ felé.
A jogszabályokat mindenki el tudja olvasni, de a valóság az egy tök más téma.
Azt veszem észre így amennyire belelátok, hoyg aki a szabályokat követi az hamar beadja a kulcsot..
Régebben (6 éve) én is próbálkoztam vállalkozni, hát 3 hónap után fejreálltam vele, jött a válaszút, hogy akkor most árut veszek, vagy fizetem a kötelezettségeket, vagy belefutok egy hitelbe..
3 évet készültem rá benne volt már a helyiségbe az engedélyekbe mindenbe másfél millióm.
A végén nullával szálltam ki, egy vasam nem maradt, szinte mindent befizettem, a helyiséget meg senki nem vette ki utánna. Fillérekért adtam túl rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!