Szerintetek, hogy lehetne még jobban megterhelni a magyar vállalkozásokat?
Aki céget akar alapítani, most tegye meg!
Miután új adókkal sújtják a már működő cégeket, most az induló vállalkozások felé fordultak a törvényhozók.
A jelenlegi "Nincs megszorítás" kormányunk jelentősen megemeli a cégalapítási illetéket 2012-től. A "söralátét" kormány jelentősen megnehezítette az ezzel együtt járó adminisztrációs körítést is.
Szerintetek milyen terhekkel lehetne még sújtani az induló és már működő magyar vállalkozásokat?
Igazi, megnyomorító velős ötletet várok!
Nem mondod! Az én "nyomorgató" memóriám gyenge, a legtöbb eddig hozott rendeletre is "rácsodálkoztam", ilyen nekem eszembe se jutott volna!
ha mégis? Nehogy már én adjak ötleteket...
Bírom az ilyen kérdéseket!?
elgondolkodtat a kérdés kiírója, hogyan is akart céget alapítani mert általában ez áll a háttérben...
Drága kérdező olyan világot élünk ahol szlovák német cégeket 1-2ezer euroért 2-3nap alatt a nevedre vehetsz és dolgozhatsz vele. Ezáltal rengetek adó kedvezmény képződik és még ÁFÁznod se kell.
De ha ez nem lenne elég 500-600e Ft től komplett offshore cégetek vehetsz névleges igazgatóval ahol ugye az adót nem teljesítményben hanem fix összegekben mérik éves szinten (150-300$) 30-60k ha 1000milliárdot is fogattál meg
{persze ez vannak %osok is..}
ezek után ki az a lelkes magyar aki céget alapít itt mert ugyan ahogy az a nevében is benne van (üzlet emberek) felismerik ezt. akik pedig nem szidják a rendszert mint te. de ez pozitívum mert ha ezeket az alapokat se tudtad akkor eleve csődre volt ítélve a céged.! (és így megmenekültél a csődtől)
15:12-es:
Gyermek koromba még nem leaszfaltozott utcán laktam a családommal sűrün kijártam az utcára labdázni a barátaimmal de szintem mindig elpattant a labda az út egyenlőtlenségei miatt, majd rájöttünk a szomszéd utcában aszfaltozott úton nagyon jól lehet játszani és miután megkérdeztük az ott lakokat, hogy játszhatunk-e ott és megengedték mindig ott játszottunk
szépen lassan rájöttünk, hogy igaz, hogy a Magyar utcában lakónak születtünk de ugyan akkor épp ugyan olyan emberek vagyunk mint a seychelles-szigetek utcában lakók és épp úgy jogunk van jól érezni és önfeletten labdázni mint azoknak akik ott laknak.
Azóta is ha találkozok a gyermekkori szomszédaimmal reménykedünk, hogy le aszfaltozzák a magyar utcát és egyből ott labdáznánk. de amíg ez nem történik meg addig továbbra is a seychelles-szigetek utcába járunk labdázni
hisz hiába sírnánk, keseregnénk az utcán nem érnénk el gyermekkori céljainkat,
A tétlenségnél nincs rosszabb és ugyan bár nem a mi dolgunk de szívügyünknek a kesergés helyett a magyar utca le aszfaltozását tekintjük és részben ezért is dolgozunk
remélem értesz :)
Értem, de azt remélem vágod, hogy nem így kellene lennie ennek, mert nem normális állapot.
Én sem fejjel rohanok a falnak, így a fent vázolt boltnyitást sem vállalom.
gyorsan átfutottam azt a cikket.
Itt nyilvánvalóan biztonsági lépésekről van szó, ugye nézünk híradót ha mást nem is, azt gondolom le lehet venni bárki számára, hogy itt politikai nyomás húzódik meg a háttérben és egyébként sem volt ez annyira rossz húzás.
Lényegében arról van szó, hogy csaló cégeket kiszűrjék és valljuk be mi Magyarok csalásból jók vagyunk sok a kreatív ember aki rosszra használja fel a képességeit!
Nem tudom ki, hogy van vele de én szegény családban nőttem fel édesapám szakmunkásként ha kapott állást amit nem maszeknál (EV) akkór arra nagyon büszke volt ugyanis a rendszerváltás után egyre nagyobb presztizsük lett a BT-knek KFT-knek. Ami már már sajnos elszállt hiszen bárki alapíthat kft pár tíz ezer ft ből és kis túlzással felelősség nélkül tevékenykedhet vele.
Számomra a cégalapítás az egy olyan dolog mint az esküvő lehet. Az ember izgul egy életre tervez felelősséget, tiszteletet, tisztességet vállal, előre eltervezi minden mozzanatát és piros betűs ünnep lesz az életében.
Ezzel szemben manapság valaki gondol egyet és még aznap alapít vagy vásárol egy céget mindenféle körűltekintés és érzelem nélkül. nem jó ez így...
Ezek a dolgok amiket most akarnak bevezetni (2kivételel[ amik elég felháborítóak]) nem az induló vállalkozások ellen irányulnak nem a 35000ft ról van szó hanem az időről és a törvényi részéről.
Ezek a dolgok nem így működnek a gyakorlatban, hanem úgy, hogy, becsületes biznisz ügyvédeink, felesküdve a jog pallosára és a törvényre, karöltve a szintén nagyon becsületes, agyonfizetett könyvelőikkel, aprópénzért elintézik a székhelyszolgáltatást, a törzstőke kölcsönzését, kft alapitás ügyvitelét akár a részvénytársaságig 30-90 ezer forintért, ki tudja kinek a nevére.
Aztán mire oda kerülne a sor, (4-5 hónap) hogy az apeh vagy NAV már követelné a sarcot és küldözgeti a behajtót, a kedves vállalkozó kliensnek már egy teljesen másik cég van a nevén, és benyelte az összes áfát stb-t és midnezt nulla kockázattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!