Ha vki olcsón tud venni kriptot és utána felmegy mondjuk 50x magasabb árra az tényleg megkapja ezt a pénzt vagy nem működik?
Nincs olyan hogy hiába vettem pl egy példa 5 dolláros áron 8 millióért solana-t aztán elakarom adni amikor 200 dollárt ért és hiába akarom nem tudom eladni vagy ez mindig működik? Vagy vki kell a túlsó oldalon legyen aki ilyen drága áron meg is veszi tőlem és ha épp nincs ilyen akkor lóg a levegőben a kérelmem és lehet meg se valósul? Vagy a tozsde akinél vagyok annak az a dolga hogy megoldja magának ezt es én instant így is úgyis megkapom a pénzem mert kigazdalkodja a cég a sok vesztes ugyletbol?
Tényleg nem tudom elkepzelni hogy vkinek ennyi rengeteg pénzt csak úgy odaadnak mert úgymond kockáztatott aztán most csilliardos lesz igy
Az árfolyam amit látsz az mindig az utolsó adásvétel során érvényesülő árat mutatja egy tőzsdén.
Ezen kívül sorakoznak az ú.n. ajánlati könyvben vételi és eladási ajánlatok, amik addig sorakoznak, amíg nem jön rájuk ellenajánlat.
Pl
Legutóbbi árfolyam 100 USD..
Ajánlati könyv
Vétel:
10 db 87 USD
120db 85 USD
Eladás
200 db 98 USD
34 db 101 USD
Ekkor jön valaki, és bead egy eladási ajánlatot 87 USD mellett 5 db-ra. Ekkor a tőzsde összepárosítja a már ott sorakozó 87 USD vételi ajánlatokkal, megtörténik 5 db kötés 87 USD mellett, így az új árfolyam 87 USD a charton. Az aktuális ajánlati könyv pedig:
Vétel:
5 db 87 USD
120db 85 USD
Eladás
200 db 98 USD
34 db 101 USD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!