Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tényleg a Wolt fizeti a...

Tényleg a Wolt fizeti a dílerek helyett az adót?

Figyelt kérdés

Itt találtam az infót: [link]

Ti Wolt-os kajadílerként nem fizettek adót? Egyszerűen nem tudom elhinni. Bevételek után kell adót fizetni, a Wolt vállalat, hogyan fizeti be a dílerek helyett az adót? A kajadílerek nevében fizetik be? Vagy ez, hogy megy? Aki Wolt-os kajadílerként dolgozik az válaszoljon légyszi mert énis az akarok lenni! Meg elvileg kell valami adókártya is hozzá. Adókártya még létezik? Ha jól tudom, valahol olvastam már megszűntették az adókártyát de nem biztos. Nem is kell akkor könyvelőiroda meg semmi, elintézi a dílerek helyett a Wolt? Túl szép, hogy igaz legyen.

2024. jan. 1. 05:01
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

"Magyarországon ételfutárnak hívják, te hivod egyedül dílernek."

Most magyaráztam el! Ételfutár olyan nincs! Felőlem hívhatod ételfutárnak azokat akik csomagokat és ételeket is szállítanak egyaránt, de ilyen szó akkor sem létezik és akkor sem lesz a futárkodás és a dílerkedés ugyanaz, bármennyire is szeretnéd, hogy ugyanaz legyen! Már elmagyaráztam egyszer mi a különbség, nem fogom mégegyszer mert tuti direkt csinálod. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy létezik olyan, hogy építészprogramozó, mert valaki házakat is épít és mellette programozik is, a két munka akkor sem ugyanaz és nem függ össze, bármennyire is szeretnéd.

"Ételhordó cégeknek rendszerint van saját könyvelője, a munkavállalói pedig magán vállalkozók. Havonta mindenkinek kötelezően le kell adni pár deákot a könyvelésre függetlenül attól, mennyi pénzt keresett egy hónapban. Adó befizetésnél gondolom vagy leadod azt a pénzt a munkahelyen, avagy befizeted magad."

Ételhordó már egy helyes kifejezés, kajadíler szinonimája, ilyen szó létezik. Ha a Wolt-nak van saját könyvelőjük akkor ők intézik majd az adóügyeimet, vagy ez, hogy van? Mit kell pontosan leadni? Wolt Dealer vagy Wolt Partner appban (nem emlékszem mi a neve, teljesen tökmindegy) van valahol olyan információ amit le kell képernyőfotózni és el kell küldeni könyvelőnek emailben havonta?

"Ételfutárokat rendszerint bizonyos területekbe osztják be, ahol jól lehet keresni azt egy régebbi munkatás kapja meg (közel vannak a címek, átlagosan több borravalót adnak, stb). Bevételról annyit tudok, hogy a neten lévő cikkek erősen torzítanak és a havi nettó 1 millió bért heti 6 nap 10-12 óra munkával érhető el biciklivel ügy, hogy kitekerted a beled. Aktív sportolónak kell lenni ahhoz, hogy bírd. Valószínűleg ezt is csak nyáron, jó időben. Ehhez drága bicikli is szükséges (ami bírja a kiképzést) és vannak egyéb koltsegeid a hónapban, amit bevételből fedezel. Másik dolog, ha egy nap nincs cím, akkor nincs lóvé."

Olyan nem létezik, hogy ételfutár!!! Én egyáltalán nem szeretnék futárkodni, helyette inkább dropshippingelni szeretnék de én nem akarok autóval csomagokat kiszállítani! Én csakis kizárólag kajadílerkedni szertnék biciglivel éjszaka! Engem nem érdekel a futárkodás, az unalmas. Éjfél és reggel 6 között mennyien rendelnek Budapesten ételt? Végig tudnám biciglizni egész Budapestet ennyi idő alatt és eljutni messzebb kerületekbe? Egyébként nekem csak olcsó biciglire tellik és csak ideiglenesen leszek kajadíler amíg össze nem szedek rengeteg pénzt internetes munkával, nekem csak a lakbérre kell egyenlőre majd a pénz. Csak később fogok költekezni nagyon.

2024. jan. 1. 08:35
 12/40 anonim ***** válasza:
93%

Vagy elmebeteg vagy vagy troll.

Etelfutarnak hivjak oket. Az hogy te ezt keptelen vagy felfogni az a te szegenysegi bizonyitvanyod.

Szerencsere annyian jelentkeznek hogy boven ki tudjak szurni a hozzad hasonlo elmebetegeket.

2024. jan. 1. 08:49
 13/40 anonim ***** válasza:
89%

Nesze te szerencsetlen

[link]

Futar, nem diler.

2024. jan. 1. 08:50
 14/40 anonim ***** válasza:
76%
2024. jan. 1. 08:51
 15/40 A kérdező kommentje:

"Etelfutarnak hivjak oket."

De kiket??? Akik egyszerre futárkodnak és dílerkednek is??? Kikről beszélsz??? Én nem ételfutár akarok lenni hanem ételdíler!!! Ételeket akarok szállítani nem csomagokat!!!

"Szerencsere annyian jelentkeznek hogy boven ki tudjak szurni a hozzad hasonlo elmebetegeket."

Nem vagyok elmebeteg!

"Futar, nem diler."

A futár aki csomagokat szállít, a díler aki ételeket! Mikor leszel végre képes ezt felfogni?

2024. jan. 1. 08:53
 16/40 A kérdező kommentje:

Most néztem meg a linket amit küldtél, én tévedtem, bocsánat. Azért írják őket ételfutároknak mert ez egy szóösszetétel és csak így működhetnek legálisan de ettől még a futár és a díler nem lesz ugyanaz. A Wolt és a Foodora nemcsak ételdílerkedéssel foglalkoznak (bár az a fő tevékenységük) hanem tárgyakat is ki kell szállítaniuk mert csak így csinálhatják törvényesen. Az ételfogyasztás (nem fruitáriánus életmód) Magyarországon legális de a csakis kizárólag ételdílerkedéssel foglalkozó cégek illegálisak mert már így is sok a drogdíler az utcán és az ilyesmit szabályozni kell. Az olyan csomagszállító cégek akik élelmiszert és/vagy ételeket is szállítanak viszont teljesen legálisak. Mint például az Amazon aminek a fő tevékenysége a csomagkiszállítás de ételt is házhoz tudnak vinni vagyis a csomagfutárok kajadílerkedéssel is foglalkozhatnak de nem csakis kizárólag kajadílerek mert az illegális lenne. Emiatt jött létre a Wolt, Foodora és ehhez hasonló cégek amik kajadílerkedéssel foglalkoznak de csakis kizárólag nem foglalkozhatnak kajadílerkedéssel mert az illegális lenne, ezért ételen kívül mást is szállítanak és emiatt hívják őket ételfutároknak ami egy szóösszetétel: ételdíler+csomagfutár=ételfutár.

Bocsánat, hogy ezt eddig nem tudtam, engem is kicsit bezavart a dolog de egyébként a dílerkedés és futárkodás nem ugyanaz csak megalkották ezt a szóösszetételt mert ha azt írnák le, hogy kajadílereket vesznek fel akkor mennének a börtönbe mert a csakis kizárólag kajadílerkedés futár munka nélkül illegális, mást is kell szállítaniuk ételen kívül. Bár ettől még ugyanúgy az ételdílerkedés lesz a fő tevékenységük de valahogyan meg kellett oldaniuk legálisan.

2024. jan. 1. 09:08
 17/40 qkker1 ***** válasza:
91%
Szerintem pihend ki a szilveszteri piálást, vagy egyebeket, utána esetleg felfogod, amit írtak neked, kérdező!
2024. jan. 1. 09:09
 18/40 A kérdező kommentje:

"Szerintem pihend ki a szilveszteri piálást, vagy egyebeket, utána esetleg felfogod, amit írtak neked, kérdező!"

Undorodom az alkoholtól és még csak 17 vagyok, kiskorú vagyok. Már egyébként kóstoltam alkoholt (nem most, régebben) és nem ízlik. Egyébként nem vagyok részeg, szimplán tanulási nehézségem van és nehezen értelmezek egyszerű dolgokat, ez egy enyhe fogyatékosság, nehéz a felfogásom.

2024. jan. 1. 09:17
 19/40 A kérdező kommentje:
Most, hogy végre felfogtam itt a dolgokat és sikerült értelmeznem mindent, válaszolna valaki arra, hogy hogyan kell adóznom kajadílerkedés után? Vagyis törvényesen, legálisan, politikailag korrektül fogalmazva ételfutárkodás után. (A kajadíler szót jobban szeretem, ne kössetek emiatt belém, nem érdekel mi legális és mi nem, attól, hogy így mondom még nem fognak börtönbe vinni mert legálisan működő vállalatnak fogok dolgozni és ha valami illegálisan működik náluk azért őket fogják felelősségre vonni és nyílván ha valaki egy tárgyat rendel akkor azt is kiszállítom de én akkor is ételdílernek fogom magam nevezni és nem futárnak!)
2024. jan. 1. 09:22
 20/40 anonim ***** válasza:
85%
Vedd be a gyógyszereket te pszichiátria szökevény....
2024. jan. 1. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!