Az "A" változatú mérleget lépcsőzetes felépítésűnek tekintjük?
Remélem ezt most csak bekamuztad, hogy ezt mondta a tanár. Mert ha tényleg olyan ember tanít számvitelt, aki ilyet mondott, akkor nagyon nagy a baj.
Akkor még egyszer utoljára nekifutok az elmagyarázásának, hátha megérted és nem azt a hülyeséget tanulod meg, amit elvileg a tanárod mondott:
"A" típus: az eszközök és a források két oszlopban vannak egymás mellett. Mint a régi konyhai mérlegnél. Ha a bal oldalára (jelen esetben aktívák) pakolsz valamennyit, akkor a jobb oldalára (jelen esetben passzívák) ugyanannyit kell pakolni, hogy egyensúlyban legyen. Ezért ez a klasszikus, vagy kétoldalú mérleg. Nem lehet lépcsőzetes, mivel két oldala van. Mérlegfőcsoportokra, mérlegcsoportokra és mérlegtételekre oszlik alapesetben.
"B" típusú: itt egymás alatt mutatja be az eszközöket és forrásokat. Az eszközök hasonló szerkezetben vannak az "A"-hoz képest, de a forrásokat lejárat szerint szerepelteti (rövidtől a hosszún át, tőkével zárva), valamint az összértékük nincs számszerűsítve. Egymás alatt, lépcsőzetesen találhatóak benne a sorok, ezért hívjuk lépcsőzetes szerkezetűnek. Ténylegesen, mint a lépcső a lépcsőházban vagy egy létrán.
Röviden: "A" nem lépcsőzetes, "B" lépcsőzetes.
Nem, abszolút nem kamuztam be!
Nem releváns a kérdés feltevés szempontjából!
Elég sok hülyeség lett itt írva.
De nem is érdekel (nagy könyvelőnek hiszik itt magukat egyesek)
Aztán egy eldöntendő kérdésre nem megy a válasz.
Nagyon kíváncsi lehetsz, de mindegy.
Én úgyis azt fogom megtanulni amit a tanár mond (ha már ennyire bonyolult a kérdés hogy inkább őt kérdeztem).
Arra fogok ponton kapni.
Mert te nagyon nagy gazdasági szaki leszel....
A kérdés még áll, hogy hol tanulod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!