Az "A" változatú mérleget lépcsőzetes felépítésűnek tekintjük?
Figyelt kérdés
Mert végülis lépcsőzetes is, de kétoldalas felépítésű is, tehát nem tudom mi a helyes megállapítás2023. nov. 12. 14:12
1/48 anonim válasza:
2/48 A kérdező kommentje:
És ebben hol a válasz?
Mert én semmi választ nem látok benne arra vonatkozóan, hogy lépcsőzetes felépítésűnek tekintjük avagy sem!
2023. nov. 12. 15:24
4/48 A kérdező kommentje:
Azt, hogy kétoldalú
2023. nov. 12. 15:57
5/48 anonim válasza:
Nem ismerek olyan mérleget, ami egypldalú. Azert merleg hogy ketoldalu legyen.
6/48 A kérdező kommentje:
De a B egymás alatt van!
Az a meg egymás mellett tehát kétoldalú, de mégis lépcspőzetes mert egymás alatt vannak a tételek...
Legalábbis nekünk így van szemléltetve e jegyzetben, ezért kérdeztem hogy az A változatút lépcsőzetesnek tituláljuk-e
2023. nov. 12. 17:41
7/48 anonim válasza:
Számvitel könyvekben hogy van? Melyikben nézted?
8/48 A kérdező kommentje:
Nekem nem számviteli könyvem van, hanem órai jegyzet és nincs benne, ezért nem tudom milyennek is tekintjük a szerkezetét...
2023. nov. 12. 17:49
9/48 anonim válasza:
A B változat a lépcsőzetes.
Olyan meg nincs, hogy nincs könyved csak jegyzet...
10/48 anonim válasza:
A „B” típusú mérleg esetében a mérlegszerkezet lépcsőzetes elrendezésű és a mérlegséma részben finanszírozási szemléletű azaz külön kiemeltek az egy éven belüli kötelezettségek, valamint a nettó forgótőke és a működő tőke. A források sorrendje így eltér a hagyományos mérleghez képest. Ez a fajta mérleg nem tartalmaz eszközök és források összesen sorokat, hanem olyan speciális összegzéseket, melyek elemző számításokhoz lehetnek szükségesek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!