Katásként állíthatok ki számlát ha nem fizetnek ki, és majd azon számlát FMH-val érvényesíthetem?
Most ezt írd le értelmesen, mert ennek se füle, se farka?
Milyen ingatlan? Mit akarsz számlázni? Hogy jön ide az fhm???
Kp-s vagy kp-helyettesítővel rendezett számla esetén fel se merülhet az fmh.
Ha a fizetési mód kp, de halasztott; vagy átutalásos, akkor mindegy, hogy ő kicsoda, mehet az fmh.
A számla meg nem attól függ, kifizetik-e az összeget
Van egy zártkertem, ott van egy társtulajdonos akit nem érdekel pl hogy méteres a parlagfű, szétfagyott a vízcső stb.
Ezért akarom hogy én mint e.v. kiállítok neki egy számlát amit helyette megcsinálok és megy az FMH.
Azért ez nem így megy. Egyrészt egyéni vállalkozóként mi a tevékenységed?
Másrészt ha nem kéri tőled a munkát, nincs jogod számlázni, akkor se, ha elvégezted.
Hat, mivel tarstulajdonoskent a te kotelesseged is megcsinalni, ugyhogy kiallithatsz te barmilyen szamlat, azt is le fogja sz.rni es teljes joggal. A szolgaltatasod megrendelesenek irasos nyoma nincs, a szamlad jogtalan. Ha megbuntetnek, kovetelheted a buntetes aranyos reszenek megteriteset.
Ha ennyire csak teher a, ingatlan, birosagon kell kerni a kozos tulajdon megszunteteset, valamelyik tulajdonos kifizeti a masikat, aztan azt csinal az ingatlannal amit akar, meg foleg amit tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!