30 év alatti szja mentességet csak így érvényesíthetem?
Megszületett a 2. Gyermekünk, kitöltöttem ezt az új nyomtatványt a 30 év alatti anyák számára akik az szja mentességet akarják érvényesíteni.
Be jelöltem hogy 2022 Dec 31 után született gyermek utána venném igénybe beírtam a nevét az adóazonosító számát.
Ez eddig rendben is van
De a munkahelyemen azt mondták, hogy amikor a férjem nyilatkozik erről a családi adókedvezményről, akkor azon a nyomtatványon nem szerepelhetnek a fiam adatai.
Mivel én a fiam utána veszem igénybe.
Lehet nem teljesen érthető.
De a férjem munkahelyén pedig elvárják, hogy mind két gyerek neve és adóazonosító száma legyen feltüntetve, csak írja oda hogy egy gyermek után veszi igénybe a családi adókedvezményt.
Remélem ez tiszta
Az én munkahelyem pedig azt mondja, hogy ez szabálytalan, a fiam adatait be se írja a férjem, amikor igényli, csak a lányom legyen feltüntetve egyedül a nyomtatványon.
Melyik helyes ki beszél hülyeséget?
Nem lehet beírni, itt a nyomtatvány
Én csak egy gyereket tudok beírni, a férjem viszont valóban be tud írni két gyereket.
2 külön dologról van szó kérdező. Az egyik a 30 év alatti anyák kedvezménye, oda valóban csak egy gyereket kell beírni, mert az sem lenne releváns, ha hatosikrek lennének. Ezt a nyilatkozatot csatoltad te.
A másik pedig a családi kedvezmény, erre kell az összes gyereket felvezetni (eltartott, kedvezményezett eltartott, létszámba beszámító etc). A férjed cégénél erről van szó gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!