2021-es SZJA tervezetben csak 10 hóra szerepel a súlyos fogyatékosság miatti személyi kedvezményem.2021 febr-ban mentem vissza gyes után dolgozni.Viszont orvosi igazolásom alapján egész évre jár(2013 óta végleges) Akkor érvényesithetem 12 hónapra?
1, megint az ugat, kinek fogalma nincs a témáról...
Kérdező, beírhatod a 12 hónapot, mert annyira voltál jogosult, függetlenül attól, mennyi volt az adóalapod. A személyi kedvezmény sorrendben egyébként is megelőzi a visszatérítést.
Kérdező, idejössz, kérdezel, kapsz választ, de megkérdőjelezed. Ha te jobban tudod, mi a kérdés?
Senkit nem érdekel, hány hónapot dolgoztál. ha csak egyet, akkor is a személyi kedvezményre való jogosuétságod 12 hónapon át állt fenn. Akár egy havi béredre is visszajárna most egy év kedvezménye.
Én nem értem, hogy valaki miért itt akarja levezetni a frusztrációját. Inkább menj haza, tekerd meg az asszonyt, hátha attól megnyugszol.
Kérdező: a kedvezményed tök független attól, hogy dolgoztál-e egyáltalán az évben, akkor is 12 hónapra jár.
A négyesnek meg annyit üzennék még, hogy nyilván nem a 66.670 a lényeges most, hanem a családi adóvisszatérítésn, mert elég sok ember kimaxolta a dolgokat azzal a 809 ezerrel.
helyes válasz béka segge alá pontozva...
Na, ezért nincs kedve lassan itt senkinek válaszolni a szakemberek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!