NAV súlyos fogyatékosság miatti személyi kedvezmény értelmezése?
Sziasztok!
A NAV weblapján a következő olvasható: " a kedvezmény összege 2021-ben 55800 forint havonta, amely 8400 forint adómegtakarítást jelent havi szinten"
Segítene valaki értelmezni?
A súlyos fogyatékosság igazolása 2010 óta megvan, eddig is igénybe vettem az adókedvezményt.
Ha jól értem mostantól még több kedvezményt biztosítana az állam, viszont 8400 Ft adómegtakarítást írnak.
Az 55.800 Ft adóalap csökkentést bevalláskor kell majd kérnem, és ha a munkaviszonyom 365 napig folyamatos az adott évben, akkor a következő évi adóbevalláskor tudom visszaigényelni a 12*55.800 Ft - 16 % SZJA összeget?
Köszönöm!
Nem véletlen a NAV weblapján az új szövegezés, gondolom sokan félreértették - mint ahogy én is. Már kezdtem reménykedni, hogy a kedvezmény mértéke legalább a gyógyszerköltséget eléri. Tévedtem.
Akkor így jön ki a havi 8400 Ft amit írnak, az az 55.800 Ft 15 %-a, tehat múlt évhez képest kemény 350 Ft-tal több. Ez haladás...
Megint túlbonyolították azt, ami egyébként egyszerű volt.
Ez hazánkban már népszokás. :)
"Ez haladás..."
Haladást senki nem ígért. Azt is megtehetik, hogy évekig ezen a szinten tartják a kedvezményt. Lásd családi kedvezmény 1 gyermek után, vagy akár a családi pótlékot, öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét. Utóbbiakat kb. 10-15 éve nem emelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!