NAV személyi adókedvezmény utólagos visszaigénylése hogyan működik?
Az egyes jól mondja. Fizetni max a könyvelőnek kell, ha nem tudod egyedül megcsinálni. Visszaigényelheted a teljes összeget, ha bevallásban kéred, akkor az egész évet nézik.
Korábban, suli mellett nem dolgoztál, akár diákmunkát?
Köszi a válaszokat!
Szakmai gyakorlaton voltam 1 hónapot, de azt nem kellett leadózni.
Azt hiszem egyedül is menni fog, könyvelőt nem szeretnék fizetni.
" mert nemrég kaptam veleszületett betegségről diagnózist, amire jár az adóvisszatérítés. "
Azt nem árt tudnod, hogy arról a betegségről, ami által adókedvezményt akarsz érvényesíteni, orvosi igazolással kell rendelkezned. Nem elég egy zárójelentés, vagy diagnózis. Az orvosi igazolásnak kötelező tartalmi elemei vannak. Vagy a háziorvos, de általában a szakorvos állíthatja ki. Rajta van a betegség kezdő dátuma és egy végdátum, ami lehet konkrét, de lehet "végleges" jelölésű is. Csak az orvosi igazoláson feltüntetett időtartamban vagy jogosult kedvezményre és akkor, ha az azon szereplő BNO kódot tartalmazza a hozzá kötődő rendelet.
Utolsó, neked is köszönöm a választ! Ezzel már tisztában voltam, de másnak még jól jöhet, ha a témában keres.
Esetemben egyébként Asperger szindrómát állapítottak meg, ami egyértelműen születési rendellenesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!