2021-es SZJA tervezetben csak 10 hóra szerepel a súlyos fogyatékosság miatti személyi kedvezményem.2021 febr-ban mentem vissza gyes után dolgozni.Viszont orvosi igazolásom alapján egész évre jár(2013 óta végleges) Akkor érvényesithetem 12 hónapra?
ööö, ki fröcsögött az 2-ben, pl? Az első szimplán hülye, hülyeséget is ír, teljesen jogos a 2.
És ugye normális esetben nem érzelmek alapján pontozgtaunk, hanem hasznosság alapján...
14, de miért, nem azt csinálja? Beleugat valamibe, amihez nem ért. Mert nem ért hozzá, az hamar kiderült.
És mégis a butasága a hasznos?
ha valaki rákeres a témára, vajon félre lesz vezetve vagy sem?
"Akkor érvényesithetem 12 hónapra?"
Válaszolok én is a kérdésre.
Igen, érvényesítheted 12 hónapra. Ugyanis ez nincs összefüggésben azzal, hogy hány hónapot, napot stb. dolgoztál, vagy hány napra, hónapra kaptál bért, vagy egyéb ellátást.
Ha mondjuk nincs munkahelyed, nem dolgozol sehol, de van adóköteles jövedelmed más forrásból és az orvosi igazolás alapján mind a 12 hónapban jogosult vagy érvényesíteni a személyi kedvezményt, akkor érvényesítheted mind a 12 hónapra járó összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!