Kb .mennyibe kerül bejelenteni vkit minimálbérre részmunkaidőben (heti 20 óra) egy hónapban (20munkanap esetén) Tehát összesen mennyibe kerülne nekem a dolgozó? Adóval mindennel együtt
EFO nál nem úgy van, hogy egy munkáltatónál lehet max 90 napot? Egy másiknál meg ugyanúgy 90 napot ugyanazon évben?
Vagy ez a max 90 nap a munkavállaló személyére van / adóév?
Értem, szóval akár egész évben lehet alkalmizni, és bármilyen magánszemély hivhat másik magánszemélyt alkalmi munkára ezekszerint!
Szóval ha tegyük fel ha összeállunk hárman négyen, és egymásnak adunk alkalmi jellegű melót pl: hirdetés útján akkor felesleges vállalkozni is?
Például kiirom hogy ilyen meg olyan melót keresek alkalmiba, valaki mondjuk tud és elhiv melózni, cserébe amikor én találok másnál akkor én hivom el azt aki engem elhivott, majd bevesszük kettena harmadik személyt is, és "egymás nevében" hivjuk meg egymást dolgozni.
Működhetne nem?
Minek ide kft? :D
Magánszemélyként akkor hány alkalmi munkásom lehet és milyen munkakörökre?
Felvehetek mondjuk egy éjszakára éjjeli őrt, hogy vigyázzon a markolómra stb?
Szakácsnőt, hogy megfőzze a vacsorát?
Amit te keresel az nem alkalmi munka, inkább a háztartási alkalmazott. Arra kicsit más szabályok vonatkoznak, mint amiket fentebb írtam. Itt nézelődhetsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!