Kb .mennyibe kerül bejelenteni vkit minimálbérre részmunkaidőben (heti 20 óra) egy hónapban (20munkanap esetén) Tehát összesen mennyibe kerülne nekem a dolgozó? Adóval mindennel együtt
2bocsi nem ertem a kivaalany szót.
Sztem nincs sajnos szocho kedvezmény rá.
Kivaalany = a cég nem a társasági adó törvény alanya, hanem a kisvállalati adó alanya.
Szochokedvezmény van pl szakképzettséget nem igénylő munkakörre vonatkozóan. Márpedig ha minimálbért akarnak fizetni, akkor gondolom ez ilyen munkakör.
Egyszerűsitett foglalkoztatás keretében (EFO) kb napi egy ezresbe.
90 napig mehet igy a történet, arra figyelj, hogy a heti 4 napot egymásutániba ne haladd meg.
Ne haragudj, nem értem mi az hogy csak 3hónapot lehet részmunkaidőben dolgozni?
Minden országban van ilyen hogy pl. a kisgyerekes anyukák dolgozhatnak kevesebbet , részmunkaidőben.. akár 4órat, vagy 3nap /hét stb .
Akkor Magyarországon ez igaziból fenntarthatatlan?
A valaszod alapján ez hosszútávon nem lehetséges csak 3hónapig??
Vki magyarázza el légyszives hogy igaziból a részmunkaidő akkor csak 90napig lehetséges 1évben?
Nagyon sajnálom ha ez így lenne
Félreérted. A részmunkaidő és az alkalmi foglalkoztatás az két tök külön dolog. Simán be lehet valaki jelentve akár 2-3-4-5-6 órában is, semmi akadálya. Nekem is most 5 órába ment vissza a feleségem dolgozni, miután beadtuk a gyereket a bölcsibe.
Az alkalmi munka az pedig más, ott igazából tényleg alkalmilag felmerülő munkákra lehet valakit bejelenteni, a fent említett korlátozásokkal.
"Ne haragudj, nem értem mi az hogy csak 3hónapot lehet részmunkaidőben dolgozni?"
Az EFO (alkalmi munka), meg a részmunkaidős állás, nem ugyanaz!
Mások a járulékok, meg a lehetőségek is.
EFO-t egyébként lehet nyomatni álláskeresési járadék mellett is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!