Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kb .mennyibe kerül bejelenteni...

Kb .mennyibe kerül bejelenteni vkit minimálbérre részmunkaidőben (heti 20 óra) egy hónapban (20munkanap esetén) Tehát összesen mennyibe kerülne nekem a dolgozó? Adóval mindennel együtt

Figyelt kérdés

2023. márc. 6. 14:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A minimálbér 2023-ban bruttó 232 000 Ft havonta1. Ha részmunkaidőben (heti 20 óra) szeretnél vkit bejelenteni, akkor a minimálbér 50 százalékát kell fizetned1, azaz bruttó 116 000 Ft-ot. A nettó bér kb. 77 140 Ft lesz2. A bérterhed pedig kb. 131 080 Ft2, ami tartalmazza a járulékokat és az adót is.
2023. márc. 6. 14:24
 2/19 anonim ***** válasza:
Feltételezve azt, hogy nem kivaalany a cég persze és nincs semmi egyéb szocho kedvezmény (ami minimálbéres bejelentésnél valószínűleg van azért).
2023. márc. 6. 14:31
 3/19 A kérdező kommentje:

2bocsi nem ertem a kivaalany szót.

Sztem nincs sajnos szocho kedvezmény rá.

2023. márc. 6. 14:36
 4/19 anonim ***** válasza:

Kivaalany = a cég nem a társasági adó törvény alanya, hanem a kisvállalati adó alanya.

Szochokedvezmény van pl szakképzettséget nem igénylő munkakörre vonatkozóan. Márpedig ha minimálbért akarnak fizetni, akkor gondolom ez ilyen munkakör.

2023. márc. 6. 14:46
 5/19 anonim ***** válasza:
46%

Egyszerűsitett foglalkoztatás keretében (EFO) kb napi egy ezresbe.

90 napig mehet igy a történet, arra figyelj, hogy a heti 4 napot egymásutániba ne haladd meg.

2023. márc. 14. 08:41
 6/19 anonim ***** válasza:
2.300 ft az efo jelenleg naponta és 5 napot lehet egyhuzamban dolgozni. Havi 15, évi 90 nap max.
2023. márc. 14. 10:53
 7/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem értem mi az hogy csak 3hónapot lehet részmunkaidőben dolgozni?

Minden országban van ilyen hogy pl. a kisgyerekes anyukák dolgozhatnak kevesebbet , részmunkaidőben.. akár 4órat, vagy 3nap /hét stb .

Akkor Magyarországon ez igaziból fenntarthatatlan?

A valaszod alapján ez hosszútávon nem lehetséges csak 3hónapig??

Vki magyarázza el légyszives hogy igaziból a részmunkaidő akkor csak 90napig lehetséges 1évben?

Nagyon sajnálom ha ez így lenne

2023. márc. 14. 13:06
 8/19 anonim ***** válasza:

Félreérted. A részmunkaidő és az alkalmi foglalkoztatás az két tök külön dolog. Simán be lehet valaki jelentve akár 2-3-4-5-6 órában is, semmi akadálya. Nekem is most 5 órába ment vissza a feleségem dolgozni, miután beadtuk a gyereket a bölcsibe.

Az alkalmi munka az pedig más, ott igazából tényleg alkalmilag felmerülő munkákra lehet valakit bejelenteni, a fent említett korlátozásokkal.

2023. márc. 14. 13:30
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
2300 az EFO? Azta, jól megemelték! A duplája lett bőven!
2023. márc. 14. 14:00
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ne haragudj, nem értem mi az hogy csak 3hónapot lehet részmunkaidőben dolgozni?"

Az EFO (alkalmi munka), meg a részmunkaidős állás, nem ugyanaz!

Mások a járulékok, meg a lehetőségek is.

EFO-t egyébként lehet nyomatni álláskeresési járadék mellett is..

2023. márc. 14. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!