Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ilyenkor kihez forduljak?

Ilyenkor kihez forduljak?

Figyelt kérdés

Már tettem fel egy kérdést, lehet emlékszik rá valaki.

2021.10.18.ával a főállásom megszűnt, mellette katás voltam.

A könyvelő 19.helyett 18.ával jelentette be a katába főállásba. Ez most bukott ki.

A rontott bevallást e-papiron kértük töröl. Ez megtörtént. Leadtuk az uj nyomtatványt, javítva lett, mostmár 2021.10.19 szerepel.

Viszont a végének ott van 2022.08.31. Ugye a régi kata vége.

És az utána következő összes adat eltűnt.

Ma voltam a dokinál, pirosat kaptam.

Lekértem a neak oldalán, 2022.10.16-tól jarulékfizetésre kötelezett. Ez van beírva.

De 2022.09.01-től folytattam a katát. Ezt 2022.12.22vel szüneteltetve van, azóta munkanélkülin vagyok.

Ezek az adatok sehol.

Hivtam a navot. Ott elvileg minden jó, hívjam a neak-ot. Hivtam a neak-ot, nem hozzájuk tartozik, hívjam a kormanyablakot. Hívom a kormanyablakot, nem tudják kit hívjak, náluk sem tudok ez ügyben semmit intézni.

Akkor ki tud?!

2023. febr. 6. 09:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Könyvelőd intézze el, amit elbæszott, azért fizeted
2023. febr. 6. 10:00
 2/22 A kérdező kommentje:

A könyvelő decemberben kiköltözött németbe egyik napról a masikra, a 2022 könyvelését befejezte, és azóta mossa kezeit.

Hidd el, ha tudnám, vele csináltatnám meg...

(Új könyvelőm meg nincs, mivel szünetel a vállalkozás)

2023. febr. 6. 10:04
 3/22 anonim ***** válasza:

Szóval a NAV-nál nem látszik, hogy be lettél jelentkezve újkatára? Mi van a törzsadatodon? Az újkatás bejelentkező megvan? Mert akkor küldd el epapiron a navnak, hogy tegyék helyre a jogviszonyodat és jelentsék a neak felé.

Amúgy könyvelőt eseti jelleggel is meg lehet bízni, rengeteg kolléga vállal ilyet. Szóval ha nem boldogulsz magadtól, akkor lehet érdemes lenne segítséget kérni benne. Az a baj itt a gyakorival, hogy nem látunk bele semmibe, csak amit te mondasz (ami nem is mindig helytálló).

2023. febr. 6. 10:18
 4/22 A kérdező kommentje:

A navnál elvileg minden rendben. A törzsadat is stimmel.

A neak rendszerében van valami gebasz. Ott vagyok csak a régi katáig jól.

2023. febr. 6. 10:22
 5/22 anonim ***** válasza:
A neaknak a nav jelenti a jogviszont, szóval a nav baszta el. Menjen e-papir a navnak, hogy rakják helyre a jogviszonyod a neaknál. Ezzel egyidejűleg küldj a neaknak is epapirt, hogy rosszak az adataid, csatold az újkatás doksijaidat.
2023. febr. 6. 10:33
 6/22 anonim ***** válasza:
Ha szünetelsz, akkor fizetned kell az eü szolg járulékot. Hiába az új kata, nem vagy biztosított.
2023. febr. 6. 14:55
 7/22 A kérdező kommentje:

6!

Munkanélkülin vagyok!

Nem ez volt a kérdés, ezt egyedül is tudom.

Az a kérdésem, kihez forduljak, ha a neaknál eltűnt 2022.08.31.után minden adatom. Neak a kormányhivatalra mutogat, kormanyhivatal meg felteszi a kezeit, nem az ő feladata

2023. febr. 6. 15:03
 8/22 anonim ***** válasza:
Igaza is van a kormányhivatalnak.
2023. febr. 6. 15:18
 9/22 A kérdező kommentje:

8!

Mármint?

2023. febr. 6. 15:19
 10/22 anonim ***** válasza:
Hogy nem az ő feladatuk ezt rendezni. A NAV-NEAK vonalon ment félre valami, azt kellene rendezni az érintett szerveknél.
2023. febr. 6. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!