Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az orvos nem állítja ki az...

Az orvos nem állítja ki az igazolást, hova forduljak?

Figyelt kérdés
2 hónapos komorom óta COPD-s beteg vagyok.Folyamatos tüdőgondozott.Többször voltam kórházban,intenzíven,lélegeztető gépen.Szinte 2 havont kapok Medrolt (szteroidos gyuladás csökkentő).A papíromon csak a J4590 es kód szerepel,és az orvosom mégsem hajlandó rá írni a J961 es kódot.Ilyen esetben kihez kell fordulni akkor?
2020. febr. 2. 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
Másik orvos nincs az országban, ugye?
2020. febr. 2. 12:20
 2/14 anonim válasza:
17%
A Nap felé, mint a napraforgók.
2020. febr. 2. 12:29
 3/14 anonim ***** válasza:
21%
Magánorvoshoz. Az egy kis suskáért bármit ad.
2020. febr. 2. 12:29
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
Melyik orvos? Háziorvos? Szakorvos? Próbálkozz másiknál.
2020. febr. 2. 13:26
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Mit mondott? Miért nem????
2020. febr. 2. 13:35
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Betegjogi képviselőhöz lehet fordulni jogorvoslatért!
2020. febr. 2. 14:48
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

Felesleges betegjogi képviselőhöz fordulni - ugyanis COPD-vel nem százalékolnak le. Tudom, mert nálam is azt állapítottak meg.

Az a helyzet, hogy a COPD-s betegeknek össze kellene fogni és elérni, hogy bevegyék a leszázalékolási betegségek közé.

2020. febr. 2. 15:35
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

7-es vagyok és aki esetleg nem tudja, melyik kód micsoda és mi az a COPD, azoknak leírom:

- a J4590-es kód az asztmának a kódja, ahhoz, hogy adókedvezményt (és leszázalékolásnál figyelembe vegyék,ezt nem tudom pontosan, ott is ez van-e) ahhoz J 961-et kellene beírniuk az orvosoknak - de ezt nem teszik, valamilyen okból kifolyólag. Tudom, mert én is próbáltam a tüdődokinál elintézni - nem sikerült, pedig amúgy egy tündér :-)

A COPD pedig az asztmának egy súlyosabb változata, krónikus hörgőgyulladás, mely esetén a beteg néha olyan nehezen kap levegőt, hogy csak hörgőtágítóval tud létezni (befújós spary, inhalátor, stb)

Azáltal, hogy nem kap az ember normálisan levegőt, egy idő után elkezd szédülni és olyan "kótyagos" lesz, mintha részeg lenne. Szóval ilyenkor még dolgozni sem nagyon tud...

2020. febr. 2. 15:47
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
7: nem leszázalékoláshoz kell, hanem adókedvezményhez. És a COPD-re jár.
2020. febr. 2. 19:03
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolok.Első de van másik,de hivatalosan csak a a lakcímhez tartozó orvos lát el,második válaszoló a bunkók a túl oldalon vannak ha nem tudsz válaszolni értelmesen ne kommentelj.S a többieknek,először is köszönöm a normális válaszokat.Azzal indokolja ,hogy csak annak jár aki ágyhoz van kötve oxigén palackkal,bár nem hiszem ,hogy annak van miből adóznia.A lesz az a le kóla a ra térve,de igen leszázalékolnak asztmával is ha olyan súlyos,mivel én is le vagyok vele.De valószínűleg el megyek magánba,hisz nem szeretnék semmit úgy igénybe venni ami törvényileg nem jár.
2020. febr. 2. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!