Az orvos nem állítja ki az igazolást, hova forduljak?
Felesleges betegjogi képviselőhöz fordulni - ugyanis COPD-vel nem százalékolnak le. Tudom, mert nálam is azt állapítottak meg.
Az a helyzet, hogy a COPD-s betegeknek össze kellene fogni és elérni, hogy bevegyék a leszázalékolási betegségek közé.
7-es vagyok és aki esetleg nem tudja, melyik kód micsoda és mi az a COPD, azoknak leírom:
- a J4590-es kód az asztmának a kódja, ahhoz, hogy adókedvezményt (és leszázalékolásnál figyelembe vegyék,ezt nem tudom pontosan, ott is ez van-e) ahhoz J 961-et kellene beírniuk az orvosoknak - de ezt nem teszik, valamilyen okból kifolyólag. Tudom, mert én is próbáltam a tüdődokinál elintézni - nem sikerült, pedig amúgy egy tündér :-)
A COPD pedig az asztmának egy súlyosabb változata, krónikus hörgőgyulladás, mely esetén a beteg néha olyan nehezen kap levegőt, hogy csak hörgőtágítóval tud létezni (befújós spary, inhalátor, stb)
Azáltal, hogy nem kap az ember normálisan levegőt, egy idő után elkezd szédülni és olyan "kótyagos" lesz, mintha részeg lenne. Szóval ilyenkor még dolgozni sem nagyon tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!