Bérbe adott ingatlan esetén a tételes költségekkel csökkenthető a 15%szja mértéke. 2% lehetne az amortizáció, de örökölt ingatlannál nem. Ez akkor is vonatkozik, ha réges rég örökölte valaki?
köszönöm a választ!
Van korlátozás, miyen mértékben lehet számlával igazolt javítások, felújítások összegét leírni a 15% szja-ból?
Hello. Ez szanaszét van vagy 15 törvényben. Én elmentem egy könyvelő egynapos tanfolyamára, hogy megtanuljam ezeket, aki összegyűjtötte.:)
A felújítási költségeket ide is, oda is elszámolhatod, te döntöd el.
De ezt csak az alapján tudod eldönteni, hogy kiszámoltad törvények alapján, melyik verzióval jársz jobban.
Mikor valaha először elkezded a bérbeadást, akkor a megelőző 3 év minden költsége elszámolható életedben egyszer.
Ha máshol hosszútávú lakhatásra fizetsz bérleti díjat, az is elszámolható.
Ezek a legnagyobb elszámolható költségek.
"Van korlátozás, miyen mértékben lehet számlával igazolt javítások, felújítások összegét leírni a 15% szja-ból?"
A 2. évtől csak az aktuális negyedévben történt költéseket tudod elszámolni.
Nincs más korlátozás.
Egyébként van egy jobb adózási forma: egyéni vállalkozó mellékállásban. Akkor évi egyszer egész évre számított általányadót kell fizetni, ami töredéke a 15%-nak.
Sajnos többet nem tudok.
6: Tudod a részleteket?
Nekem 29 000 Ft-ot mondtak.
Jelenleg 160 000 Ft körüli az éves adónk a 15%-kal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!