Egy fényképezőgép objektívnek mekkora az értékcsökkenése, leírási kulcsa?
Figyelt kérdés
2021. aug. 23. 19:16
1/11 anonim válasza:
Mármint hivatalosan? Például vállalkozásban?
2/11 anonim válasza:
Mekkora az értéke? Általában 200 ezer alatt 100%, felette 33%. De ez változhat egyéb dolgok fennállása mellett.
3/11 tozser válasza:
2/2 válasza szerint már semmit sem ér, azaz dobhatod a szemétbe?
Ellentétben vele, én azért elvinném egy fotó szakűzlebe és OTT felbecsűltetném mielőtt kidobok 200 ezret -vagy valamilyen összeget- az ablakon.
4/11 anonim válasza:
Kettes vagyok. Én csak számvitelileg/adózásilag mondtam, nem azt, hogy a piaci értéke mennyi.
5/11 tozser válasza:
Adózási szempont csak akkor érvényesűl ha zt egy cég vagy vállalat vette meg és a könyvelője pedig az vételár bizonyos százalékát mint értékvesztés azaz "amortizáció" cimén le-le vonta.
DE -tegyük fel- ha azt egy bizonyos összegért eladják, a befolyt összeget
mint BEVÉTEL (vagy haszon?) cimem könyvelni kell.
6/11 anonim válasza:
Senki sem állította az ellenkezőjét.
7/11 anonim válasza:
Ja, hát mivel adózás, könyvelés alcsoportban van a kérdés, egyértelmű, hogy nem a #3 és #5 a nyerő. :D
8/11 anonim válasza:
Ja és kedves ötös, amihez nem értesz, ahhoz szerintem ne szólj hozzá. Az értékvesztés és az amortizáció teljesen külön fogalmak, nem ugyanazt jelenti, mint ahogy te hiszed. Pont mint a bevétel/haszon reláció. Remélhetőleg nem könyvelő vagy :D
9/11 tozser válasza:
8/8
Látom értesz hozzá, igy nem fog nehézségbe ütközni válaszolni.
Ha a vállalat/cég vette azt meg, milyen módon könyverli el, és csökkenti annak az értékét évről-évre hogy az "ne érjen semmit"?
10/11 anonim válasza:
#9 Ha nem tudod , akkor tán kár is megmondani, hiszen úgysem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!