Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell kapnom ilyen esetben...

Kell kapnom ilyen esetben számlát?

Figyelt kérdés
Ha munkavégzés során kárt okoztam a munkáltató munkaeszközének és 100%-an kifizettem a kárt, számlát kérhetek róla?
2022. dec. 30. 21:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Jegyzőkönyv nem lett írva és azóta próbáltam kérni az ügyvezetőt hogy kapjak valami átláthatóságot a témával kapcsolatban. Eddig teljesen reménytelenül.
2022. dec. 31. 14:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Kormányhivatalokban találod az illetékes hatóságot, ott tegyél panaszt. Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok. Leánykori nevük munkaügyi felügyelőség. Ők az illetékes hatóság minden olyan ügyben, amit a Munka törvénykönyve szabályoz.

Ha károkozás van, vagy fegyelmi vétség, aminek következménye van/lehet, mindenről fel kell venni jegyzőkönyvet. El kell ismertetni a dolgozóval a vétséget, a károkozást stb. úgy, hogy legyen módja védekezni ellene. Nem csak úgy megvádolunk valakit valamivel! Majd utána lehet az MT-ben leírtak alapján eljárni vele szemben. Nyilván mindent írásban, az eseményeket lekövetve, betartva az MT szabályait a bérlevonást illetően is!

Ha ezeket nem tartja be a munkáltató, akkor az MT-vel szembe megy, így kötelezettséget szeg.

Velem ilyet biztosan nem játszhatnának el. Csak úgy önkényesen vonogassanak a béremből, ahogy nekik tetszik olyan módon, hogy még a jogorvoslati lehetőséget sem adják meg. Jogilag nem lehet ilyet csinálni!

A "kárt meg kell téríteni" pont az MT-ben nem azt jelenti, hogy levonhatják a beleegyezésed nélkül a fizetésedből! Azt jelenti, hogy ki kell fizetned nekik -> ha jogos a követelés.

Bérből levonással ezt csak akkor lehet rendezni, ha írásban hozzájárulsz ahhoz.

Ha nem tudsz dűlőre jutni a céggel, én mennék panaszt tenni a hatósághoz. Vagyok annyira tökös. Persze előtte jelezném a cégnek, hogy ők kényszerítenek arra, hogy ilyen módon kérjek segítséget, mert nem működnek együtt velem.

Arra meg határozottan rákérdeznék, hogy az önkényes bérlevonást mégis hogyan képzelték?

De ez a Te történeted, Te tudod, hogy meddig mersz/akarsz elmenni a dologban.

2023. jan. 1. 06:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha másért nem is, de tájékoztatás kérésért elmennék a hatósághoz. Hátha tudnak a cégre tett egyszerű nyomásgyakorlással eredményt elérni.
2023. jan. 1. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!