Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi számít havi nettó fizunak,...

Mi számít havi nettó fizunak, ha én bruttót kapok mert 25 év alatti vagyok?

Figyelt kérdés

Ösztöndíj pályázathoz kellene (anya, meg az enyém, illetve öcsém aki tanul)

havi nettó jövedelem igazolása

de én bruttó bért kapok 25 év alatt akkor mit írjak be?

Nem kapok bérpapírt nincs külön nettó fizu feltüntetve

2022. okt. 25. 22:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
49%

"én bruttó bért kapok"

Ahogy mindenki más is, csak míg más fizet SZJA-t, te 25 év alattiként csak TB-t, de SZJA-t nem (vagy kevesebbet, ha 433 ezertől több a bruttód).

De a bruttó összeget nettóban SOHA nem kapod meg, el kéne már felejteni ezt a baromságot!

"Nem kapok bérpapírt"

Az baj! A munkáltatónak kötelessége bérpapírt adni. Lehet elektronikus is, de akkor is KÖTELEZŐ.

"nincs külön nettó fizu feltüntetve"

A bérpapíron márpedig ott van. De amúgy az a nettód, amit kézhez kapsz.

2022. okt. 26. 13:15
 12/12 anonim ***** válasza:

"De a bruttó összeget nettóban SOHA nem kapod meg, el kéne már felejteni ezt a baromságot!"

De.. 9-es válaszban leírtam. Bár itt is vesz le a diakszovetkezet jutalékot, de hivatalosan ez nem a bér része és "nem is tud róla".

2022. okt. 26. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!