Mi számít havi nettó fizunak, ha én bruttót kapok mert 25 év alatti vagyok?
Ösztöndíj pályázathoz kellene (anya, meg az enyém, illetve öcsém aki tanul)
havi nettó jövedelem igazolása
de én bruttó bért kapok 25 év alatt akkor mit írjak be?
Nem kapok bérpapírt nincs külön nettó fizu feltüntetve
Mindenki eredendően bruttó bért kap (csak harmadát leadózzák) és tőled is vonnak TB-t pl, tehát nem kapsz te sem teljes bruttó bért.
Az a nettó, ami a számládra érkezik.
Ha diákként dolgozik akkor nem kell TB-t fizetnie.
De teljesen mindegy hogy a bruttó béred megegyezik a nettóval az adókedvezmény miatt, attól még az a nettó, ami havonta a számládra érkezik.
25 év alatt bruttó/nettó bér:
Bruttó 300.000, Nettó normál esetben 199.500 (-18,5% tb és 15% SZJA), de szja-t nem fizetsz így 244.500 Ft a nettód, ennyit kapsz havonta.
Diakszovetkezeten keresztül:
Bruttó 300.000=Nettó 300.000, mert így TB-t sem kell fizetni, mert van nappalis hallgatói jogviszonyod.
Nettó bér az, ami a bruttó bérből megmarad a kötelezően levonandó közterhek (SZJA-előleg, járulék) után.
Ha valamelyik közterhet nem vonják, attól még a fogalom alatt ugyanazt kell érteni. Ha nem vonnak például SZJA-t valamiért, attól még a nettó jövedelem az, ami a bruttóból az éppen aktuális KÖTELEZŐ! levonások után megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!