Határozatlan szerződésem van,ha elmegyek betegség miatt tartós táppénzre elküldhet a munkahelyem? Kollégám azt mondta hogy bocsájtottak már el táppénz miatt dolgozót.
10 súlyos mentális bajod lehet ha leallsz itt ilyen szinten vitatkozni másokkal.
Gondolom el vagy nyomva az életben és itt próbálod kiélni magad.
Ráadásul az előzőnek van igaza. Mumkaügyön dolgozom. 1 év után sajnos megszűnik a munkaviszony. A paragrafusokat meg keresd ki magadnak úgyis nagyon ráérsz. :D
Pszichológust keress fel!
"Mumkaügyön dolgozom. 1 év után sajnos megszűnik a munkaviszony."
Persze, hogyne. Természetesen paragrafust nem tudsz mutatni hozzá. És te dolgozol "munkaügyön". Viccelsz?
"A paragrafusokat meg keresd ki magadnak úgyis nagyon ráérsz."
Nekem nem kell keresnem, mert tudom, hogy ilyen paragrafus nincs. ;)
Ja ez így van. Ilyen "elmebeteg" lehet a 11-es válaszoló.
Én is csak megerősíteni tudom azt, amit a #6 válaszoló írt.
Munkakörre alkalmatlanság miatt elbocsáthatnak, ha az üzemorvos alkalmatlannak talál. Ilyenkor is általában fel szoktak ajánlani másik munkakört, amit el tudsz látni. Ha nincs, akkor marad lehetőségként a felmondás vagy a te részedről, vagy a munkáltató részéről. De azért, mert keresőképtelen állományban vagy - akár hosszabb időn keresztül - ilyen indokkal nem bocsáthatnak el.
Automatikusan munkaviszony három esetben szűnhet meg:
Ha a munkáltatót felszámolták. A felszámolás befejező napjával szűnik meg felmondás közlése nélkül is. Elég róla egy előzetes értesítés. A felszámolás befejező napját a cégközlönyben nyilvánosságra hozzák.
Ugyanez igaz a végelszámolás esetére is.
A fenti két esetben azért szűnik meg automatikusan a munkaviszony (nem kell hozzá felmondás), mert maga a munkáltató szűnik meg.
Harmadik eset, ha a munkavállaló meghal. Halál napjával automatikusan megszűnik a munkaviszony, hiszen nincs, aki azt felmondja (dolgozó meghalt) és nincs akivel közöljön felmondást a munkáltató (dolgozó meghalt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!