Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Határozatlan szerződésem...

Határozatlan szerződésem van,ha elmegyek betegség miatt tartós táppénzre elküldhet a munkahelyem? Kollégám azt mondta hogy bocsájtottak már el táppénz miatt dolgozót.

Figyelt kérdés
2022. aug. 12. 19:20
1 2
 11/15 anonim válasza:

10 súlyos mentális bajod lehet ha leallsz itt ilyen szinten vitatkozni másokkal.

Gondolom el vagy nyomva az életben és itt próbálod kiélni magad.

Ráadásul az előzőnek van igaza. Mumkaügyön dolgozom. 1 év után sajnos megszűnik a munkaviszony. A paragrafusokat meg keresd ki magadnak úgyis nagyon ráérsz. :D

Pszichológust keress fel!

nov. 27. 09:17
 12/15 anonim ***** válasza:

"Mumkaügyön dolgozom. 1 év után sajnos megszűnik a munkaviszony."

Persze, hogyne. Természetesen paragrafust nem tudsz mutatni hozzá. És te dolgozol "munkaügyön". Viccelsz?

"A paragrafusokat meg keresd ki magadnak úgyis nagyon ráérsz."

Nekem nem kell keresnem, mert tudom, hogy ilyen paragrafus nincs. ;)

nov. 28. 05:12
 13/15 anonim válasza:
Jaj hogy mindig van egy elmebeteg aki széttrollkodja a kérdést ahelyett, hogy pszichológushoz menne.
nov. 28. 09:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja ez így van. Ilyen "elmebeteg" lehet a 11-es válaszoló.

Én is csak megerősíteni tudom azt, amit a #6 válaszoló írt.

Munkakörre alkalmatlanság miatt elbocsáthatnak, ha az üzemorvos alkalmatlannak talál. Ilyenkor is általában fel szoktak ajánlani másik munkakört, amit el tudsz látni. Ha nincs, akkor marad lehetőségként a felmondás vagy a te részedről, vagy a munkáltató részéről. De azért, mert keresőképtelen állományban vagy - akár hosszabb időn keresztül - ilyen indokkal nem bocsáthatnak el.

nov. 29. 05:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Automatikusan munkaviszony három esetben szűnhet meg:

Ha a munkáltatót felszámolták. A felszámolás befejező napjával szűnik meg felmondás közlése nélkül is. Elég róla egy előzetes értesítés. A felszámolás befejező napját a cégközlönyben nyilvánosságra hozzák.

Ugyanez igaz a végelszámolás esetére is.

A fenti két esetben azért szűnik meg automatikusan a munkaviszony (nem kell hozzá felmondás), mert maga a munkáltató szűnik meg.

Harmadik eset, ha a munkavállaló meghal. Halál napjával automatikusan megszűnik a munkaviszony, hiszen nincs, aki azt felmondja (dolgozó meghalt) és nincs akivel közöljön felmondást a munkáltató (dolgozó meghalt).

nov. 29. 05:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!