Lehetséges, hogy lehúznak a táppénz alatt ?
Az a helyzet, hogy táppénzen vagyok a lábammal.
Három hete itthon vagyok.
Tavaly nem volt bejelentett munkám sokáig, csak alkalmi, így a legroszabb táppénzt kapom ezt tudom. De szerintem nagyon keveset adnak, vagy lehúznak.
Ugyanis több embert megkérdeztem a témában, és nem jó valami. 270 ezer a bruttó bérem, 3 hónapja vagyok a cégnél. Előtte nem volt ugye jogviszony, így 0.5 a szorzó elvileg.
És tegnap kaptam 14 napra 38 ezer forintot. Nekem ez nagyon kevésnek tűnik . Dolgoztam már sokat, de ennyire kevés táppénzt még sehol sem kaptam.
Napi 3 ezerre jön ki kB...ez hogy?
Valaki tud ebben segíteni ?
Akármelyik kalkulátorral számolom, erre a 14 napra kapnom kellett volna kB 65 ezret. Még a legroszabb esetben is.
Ezeket mind tudom. Ezt úgy kaptam fizutol független. Tudom hogy működik. 15 nap BSZ után TP.
Az a bajom hogy rohadtul keveset kaptam 14 napra. Akárhogy számolom , ez mindenképp kevés.
Bruttó 270-es alap.
Betanított munkásként keresek bruttó 1 millió forintot + 13-14 havi fizetés.
Franc se dolgozna azért a zsebpénzért.
Go nyugat.
Táppénz alapot az alábbiak szerint állapítják meg:
- fő szabály szerint 180 napi folyamatos bizt.idő kell, ha nincs
- 120 naptári napi jövedelemmel kell rendelkeznie, ha ez sincs meg, akkor
- a táppénzt a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapulvételével kell megállapítani.
Sajnálom, de amíg nem éred el a 120 napot, a minimálbér 50%-a lesz a táppénzed alapja.
A két hétre az én számításom szerint, 38 387-et kellett, hogy kapj.
A br 200000 ft osztva a 31 napos hónappal, ennek veszem az 50-át, leveszem belőle az szjat = 2741,93 az egynapi táppénzed.
Arra vigyázz, ha csak 3 hónapja dolgozol bejelentve, max 3 hónapig lehetsz táppénzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!