Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gyermek àpolàsi tàppènz ez...

Lovelyne kérdése:

Gyermek àpolàsi tàppènz ez hogy lehet?

Figyelt kérdés

Van egy kèt èves kislànyom.Mellette 8 óràban dolgozom.A kicsi nemrèg volt beteg ès kitoltottem a munkahelyemen a gyermek apolasi tappenzes papírt.Volt egy olyan kèrdès a papíron h egyedülàllókènt igènylem-e.Èn először azt nyilatkoztam h nem vagyok egyedülàlló.(van pàrom,a gyerek közös,hàzasok sem vagyunk,ès bejegyzett èlettàrsi kapcsolatban sem vagyunk.De együtt èlünk de külön lakcîmen.Visszadobtàk.Újra beadtam a papírt,mert azt mondtàk a munkahelyemen ilyen esetben írjam az egyedülàllósàg jogcímèhez hogy hajadon vagyok.Az egyedülàllósàg kezdetèhez dàtumkènt a gyerek születèsèt adjam meg.Utàna nem is volt gàz mert kifizettèk a tàppènzes napokat.Viszont itt jön a kèrdès,hogyha èn egyedülàllónak szàmítok ebbe a tàpènzes kifizetèsbe akkor mièrt kapom minden hónapba a sima csalàdit ami egy gyerekre 12200 ft?!Mièrt nem az emeltet kapom 2. ève?!

Nem èrtem ezt az egèszet...Valamit elcsesztek volna?!

2021. dec. 29. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedülálló. Családi pótlék szempontjából sem! Így pl a párod is megkapja idényre az adóvisszatérítést, ami már minimálbérnél is sokkal több, mint az az 1500 forint 2 évre, amit egyedülállóként kapnál családit.

Amúgy a gyáp-nál csak amiatt kérdezik, hogy hány jogosultsági napod van, ha két szülő van, akkor 42-42 nap, ha egy, akkor 84 napot lehet a gyerek miatt táppénzen.

A kincstár oldaláról:

A gyermekápolási táppénz szempontjából egyedülállónak kell tekinteni, azt a személyt:

aki hajadon, nőtlen, özvegy, elvált, vagy házastársától külön él, kivéve, ha élettársa van...

2021. dec. 29. 15:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, a munkahelyeden nincsenek képben! Amúgy csak be kell x-elni, hogy nem vagy egyedülálló, nem kell semmi más adat hozzá!

Kérj egy új nyilatkozatot és töltsd ki a valóságnak megfelelően!

2021. dec. 29. 16:01
 3/4 anonim ***** válasza:
A munkahelyed hülye, és amúgy meg semmi közük hozzá. TE nyilatkozol, milyen alapon mondja azt hogy rosszul X-eltél.
2021. dec. 29. 19:09
 4/4 anonim ***** válasza:

"Valamit elcsesztek volna?!"

Igen, elcseszték, de ez Neked jelenleg anyagi hátrányt nem okozott. Apuka is jogosult lenne adott esetben a gyermek után GYÁP-ra ugyanis.

Nem szabhatják meg, hogy mit nyilatkozzál, hanem a nyilatkozatodnak megfelelően kell biztosítaniuk a GYÁP-ot.

Szitu nálam ugyanez volt. Nyilván nem dobták vissza az igényem, mert nincs joguk felülbírálni azt, amit lenyilatkoztam.

2021. dec. 30. 04:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!