Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ápolási díjat kaphatok-e...

Ápolási díjat kaphatok-e tartósan beteg gyermek után?

Figyelt kérdés

A gyermekem tartósan beteg, emelt összegű családi pótlékot kapunk, közgyógyellátása van, ingyenesen utazik a BKV-n.

Valaki azt mondta, hogy, annak ellenére, hogy a gyermek nem fekvő beteg, és rendesen jár iskolába, a betegsége miatt alanyi jogon igényelhetek ápolási díjat.

Valaki kapott már ilyen helyzetben ápolási díjat?

2017. okt. 23. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, kaphatsz, betegségtől függ. A szomszédom fia 20 éves szellemi fogyatékos és emelt ápolási díjat kapnak, mert állandó felügyeletre és teljes ellátásra szorul. Viszont egy asztmás, vagy egy viselkedészavaros gyermek után nem jár ápolási díj.
2017. nov. 20. 14:34
 2/3 A kérdező kommentje:

A gyermekemnek gerinc betegsége van. Nem szorul állandó ápolásra. Iskolába jár. Én elkísérem a villamosig, viszem az iskolatáskáját, mert fáj a háta, de a villamoson már egyedül közlekedik (nem akarja, hogy piszkálják az osztálytársai). 16 éves.

Mindezt elmondtak a kormányhivatalnál, és kérdeztem, hogy igényelhetek-e ilyen helyzetben is (amikor a gyermek rendesen jár iskolába) ápolási díjat, és az ügyintéző azt mondta, hogy igen, mert nem az számít.

Remélem, hogy nem szívatott...

Egyébként itt leveleztem egy hölggyel, aki azt írta, hogy ugyanez volt a helyzet a fiával sőt, ő önállóan járt iskolába, és mégis megkapták az ápolási díjat, a tény alapján, hogy a gyermek nem egészséges.

2017. nov. 21. 16:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen ha tartós beteg akkor jár neki.Nekem súlyos astmás.jár iskolába és kapom az ápolásit.Bár nem reklámozzák mi jár én is utólag 2 év után tudtam meg.
2019. jan. 8. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!