NAV tartozás elengedésében van már valakinek tapasztalata?
Egy pár helyen már utána olvastam, de valahol azt mondják, hogy adót is engednek el, valahol azt, csak pótlékot.
Jelenleg a szüleimmel élek és mindketten tartós táppénzen vannak, nekem meg egy régebbi tartozás miatt elég nagy összeget kell befizetnem, amire jelenleg képtelen vagyok.
Kérdés, hogy nektek méltányosságból engedtek e már el akár egy kis részt a tartozásból?
Ez kizárólag próba-szerencse dolga.
Én sok olyan embert ismerek, akinek elengedték, sok olyat, akinek nem.
Mérsékelni (elengedni) akkor szoktak, ha a tartozás megfizetése a megélhetésedet súlyosan veszélyezteti. Ehhez vizsgálják azt is, hogy a tartozás miből keletkezett, ha régi, akkor lett volna-e lehetőséged még akkor rendezni vagy sem. Ha igen, de nem tetted meg, akkor biztosan nem fogják elengedni. Ha nem, és láthatóan próbálkoztál azzal, hogy bármilyen módon rendezd a tartozásod, akkor van rá esély.
Sok mindent vizsgálnak, az elengedéshez tényleg nagyon nyomós ok kell és az, hogy lássák, együttműködő voltál minden adóhatósági ügyben addig is.
A mérséklési kérelemhez van egy kötelező formanyomtatvány. Itt találod meg:
Fentről a 3., ha magánszemélyként kérvényezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!