Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » NAV tartozás elengedésében...

NAV tartozás elengedésében van már valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés

Egy pár helyen már utána olvastam, de valahol azt mondják, hogy adót is engednek el, valahol azt, csak pótlékot.

Jelenleg a szüleimmel élek és mindketten tartós táppénzen vannak, nekem meg egy régebbi tartozás miatt elég nagy összeget kell befizetnem, amire jelenleg képtelen vagyok.

Kérdés, hogy nektek méltányosságból engedtek e már el akár egy kis részt a tartozásból?

2022. jún. 7. 12:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez kizárólag próba-szerencse dolga.

Én sok olyan embert ismerek, akinek elengedték, sok olyat, akinek nem.

Mérsékelni (elengedni) akkor szoktak, ha a tartozás megfizetése a megélhetésedet súlyosan veszélyezteti. Ehhez vizsgálják azt is, hogy a tartozás miből keletkezett, ha régi, akkor lett volna-e lehetőséged még akkor rendezni vagy sem. Ha igen, de nem tetted meg, akkor biztosan nem fogják elengedni. Ha nem, és láthatóan próbálkoztál azzal, hogy bármilyen módon rendezd a tartozásod, akkor van rá esély.

Sok mindent vizsgálnak, az elengedéshez tényleg nagyon nyomós ok kell és az, hogy lássák, együttműködő voltál minden adóhatósági ügyben addig is.

A mérséklési kérelemhez van egy kötelező formanyomtatvány. Itt találod meg:

Fentről a 3., ha magánszemélyként kérvényezed.

[link]

2022. jún. 7. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!