Ha kulfoldon elek es elkezdem fizetni a Tb jarulekot Magyarorszagon az ad majd nekem nyugdijat 65 evesen?
Ehhez kell kötni egy megállapodást a nyugdíjfolyósítóval, de hogy 30 évig lehet e fizetni azt nem tudom. 1-1,5 évről hallottam már, annyi hiányzott valakinek, de hogy 30?
Érdemesebb megkérdezned a nyugdíjhatóságtól.
Nem.
Illetve ha az a külföldi ahol élsz az EU (+Svájc, Norvégia, Liechtenstein) akkor nem is fizetheted. Egyszerre két tb jogosultsággal nem rendelkezhetsz. Vagy magyar vagy holland pl. (Tudom hogy sokan vannak akiknek megvan mindkettő. De szabálytalan.)
Nem.
Eleve a TB-nek nincs köze a nyugdíjhoz.Nyugdíjjárulékot kell fizetni.Az első valószínű arra gondol hogy ha vkinek hiányzik néhány év a 20év szolgálati időhöz(részleges nyugdíj esetén 15 évhez) akkor vásárolhat éveket de max 5 évet.
Nyugellátásra lehet kötni külön szerződést a nyugdíjbiztosítóval.
Lentebb vannak a feltételek. Mikor, ki, és ki nem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!