Ha valaki kulfoldon (EU) vallal ( bejelentett) munkat es Magyarorszagon adotartozasa van az APEH onnan is vonja? Vagy be tudjak valahogy hajtani?
Nem kötöttél velük részletfizetési (önkéntes) szerződést?
Nekem kiküldtek kismillió csekket, hogy akkor fizetgessek magamtól meghatározott összeget havonta, a mostani jövedelmemet nem bolygatva. Így aztán nem is nézik honnan jön a pénz, csak fizessek időben.
Ha nem kötöttél, csak tartozásod van feléjük, akkor levonhatják a bankszámládra érkező pénz 30%-át, legalábbis nekem ezt mondták a bankban.
Azt nem tudom, hogyha külföldön nyitsz bankszámlát, azt megtudják-e, de elvileg a Mo-n nyitott számlákra a bankoknak bejelentési kötelezettségük van az Apeh felé (ezt is nehezen hiszem el, de hát ezt sem én találtam ki).
Ha van ingatlanod, vagy mondjuk autód, a tartozásodat simán ráterhelhetik egy idő után. Vagy behajtót küldhetnek az otthonodba és kiválasztják azokat az ingóságaidat, amik szerintük fedezné a tartozásodat (számítógép, tv, dvd, mosógép). Persze ahhoz be is kell őket engedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!