Kulfoldon elek, tavaly eladtam magyarorszagi lakasom - kell adobevallast keszitenem?
Ha 2021-ben értékesítetted az ingatlant, és 2016. évben, vagy előtte években valamikor jutottál hozzá, akkor nem kell SZJA bevallást benyújtani róla, vagy feltüntetni benne. Még akkor sem, ha iszonyú haszonnal sikerült eladnod.
Itt nincs "helyzet". A törvény ezt mondja ki. Pont. Aki mást állít, az rosszul tudja.
"Az info egy hivatalban dolgozo embertol jott, elkepeszto hogy nem tudjak hogy mukodik akkor a sajat rendszeruk, szabalyzatuk.."
Csak egy apró szösszenet.
Szomszéd a NAV-nál dolgozik. Feladata egy része a munkáltatók kötelezése, ha nem tiltják a dolgozó jövedelmét a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.
Azt gondolnád, ért a bérszámfejtéshez, hiszen nem árt ehhez a feladathoz képben lenni vele.
Csak jelzem: A saját bérlapján szerepelteket sem mindig tudja értelmezni. Találkozunk furcsaságokkal...
Ezzel most nem a NAV-ot óhajtottam lejáratni, hiszen tudjuk, nem mindenhol és nem mindig a megfelelő ember ül egy pozícióban. :)
Hidd el, nem kell bevallás róla, ha az értékesítés évét megelőzően több, mint 5 éve vetted az eladott ingatlant.
Én a megfelelő helyen ülve mondom ezt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!