Miféle munkaszerződés az amiben havi nettó munkabér van írva és nem bruttó? Sosem láttam még ilyet ez így szabályos?
Nem lehet nettó bér.
A háttérre, hogy ebben az esetben az adókedvezményt nem lehetne elszámolni, ezáltal sérül az egyenlő bánásmód elve.
Az MT nem írja elő, hogy bruttó bérnek kell benne szerepelnie, innentől kezdve azt írnak bele, amit akarnak, csak egyértelmű legyen, hogy ebből jön még le a kötelező levonás, vagy sem.
Aki olyan hülye, hogy nettóra köt szerződést, annak mindig meg kell határoznia a nettóhoz tartozó bruttó összeget. Ezt nyilván csak úgy tudja megtenni, hogy nem vesz figyelembe semmiféle bérrel/SZJA-val/járulékkal kapcsolatos kedvezményt, tehát az éppen aktuális jogszabály szerint kötelező levonásokkal számol csak.
Én is dolgoztam olyan helyen, hogy a fizetést mindig nettóban adta meg a munkáltató, konkrétan az agyunkra ment a felbruttósítás minden bérszámfejtéskor. Hát vannak ilyen ökrök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!