Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miskolcon dolgozom egy kft-nél...

Miskolcon dolgozom egy kft-nél, a egy hònapba 16 òra túlòràt fizetnek hivatalosan, a többit ha van egyszerüsitett munkaszerzödés szerint. Ez szabàlyos?

Figyelt kérdés

Illetve bele szàmit a nyugdijba,màrmint az egyszerüsitett??

A fönök úgy fizeti hogy ide adja a 16% ot is az egyszerüsitettnél,szabàlyos??

Csak Adòszakértö vàlaszoljon,köszönöm!

2018. júl. 27. 15:47
 1/10 A kérdező kommentje:
Várom a válaszokat,munkaügyi jogásztól
2018. júl. 27. 16:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Adószakértőtől is!
2018. júl. 27. 16:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Tudom a választ, azonban nem vagyok adószakértő (nincs róla képesítésem), így ebben az esetben meghagyom magamnak a választ.
2018. júl. 27. 16:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Ehhez elég egy bérszámfejtő, sőt, egy olvasni tudó.

Mt szerint érvénytelen az efo szerződés, ha közben munkaviszony áll fenn a felek között.

2018. júl. 27. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Ennyi...

Egyébként az EFO után kapott jövedelemből a kifizető nem von le személyi jövedelemadó előleget. Mindezt teszi azért, mert az ilyen módon megszerzett jövedelemhez kapcsolódik egy éves adómentes keretösszeg. Mivel évesről beszélünk, ezért csak év végén tud kiderülni, hogy a keretösszeg alatt lesz a jövedelem, vagy felette, ami már adóköteles. Ezért nem kell vonnia SZJA előleget év közben belőle. Az EFO-ból szerzett jövedelem nem számít a nyugdíjba, mivel oda csak azok számítanak, amelyek után van nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettség.

2018. júl. 28. 03:47
 6/10 A kérdező kommentje:

Értem,de hivatalosan be vagyok jelentve a szakmunkás minimálbérre,ott le tudom a 16 órát,az efo nem számit bele a nyugdijba??

Ő ideadja a 16 % ot is,jövőre én nekem kell adózni??

Miért csak 16 óra túlórát fizet ki hivatalosan,többet nem lehet?? Ez hol van le irva??

2018. júl. 28. 07:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Értsd meg: nem lehetsz efo-s ennek a cégnél. Ha bejelent, a nav hibára dobja a bejelentést.
2018. júl. 28. 08:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Hivatalos munkaviszonyom van,le tudom a 168 órát,ha lehet a 16 óra tulmunkat,amit duplan fizetnek,amit a fölött csinalok,az efos,a főnök a 16 % is ideadja.Jövőre én adózok belőle.
2018. júl. 28. 09:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Miért kérdezed meg ismételten azokat, amikre már kaptál választ?

EFO nem számít a nyugdíjba, ha az adómentes keretösszeg feletti lesz a jövedelmed ebből, akkor év végén Te adózol utána, valamint ugyanannál a cégnél egyszerre nem lehetsz munkaviszonyban, valamint egyszerűsített foglalkoztatásban.

2018. júl. 29. 05:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Reménytelenül sötét vagy.
2018. júl. 29. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!