Hogy tudom bizonyítani az ügyvédnek, hogy a főnököm nem fizeti nekem az szja-t ?
Sziasztok!
25 év alatti vagyok, igy jogusult lettem az szja kedvezmenyre.
A főnököm nem hajlandó ideadni, elteszi magának és olyanokat mond hogy ezt nekem kell befizetni, es majd ugy tudom vissza igényelni.. hazudik ossze vissza
Viszont a bérpapiron minden hivatalosan van lekonyvelve, igy nem tudom hogyan tudnám bizonyitani az ügyvédnek
havi 200 órákat dolgozunk kb.
Hivatalos bér megy a kartyara, a tobbi kp.
Van egy kézzel irott kis papirja amit fizuosztáskor kapunk
Ott van megszorozva az órabérünk a ledolgozott órákkal, innen tudom, hogy ebben nincs benne az szja...
Szeretnék ügyvédhez fordulni, szerintetek hogy tudnám ezt bizonyítani?
"Cukrász vagyok. 8 oraba vagyok bejelentve.. ez lett most brutto 260 ezet ft.. amit utal
Mivel 12-14 orakat dolgozunk az a tobblett jon kp-ba
Nem gondolnam hogy ez fekete penz"
Miért, akkor mi, ha nem fekete pénz?! Észkombájn! Egy becsületes munkáltató vagy hivatalosan kifizeti a túlórát vagy le tudod csúsztatni más napokon. A borítékos pénz az adócsalás és fekete pénz!
"A lenyeg kerestem most januarban 295 ezret ... ebbol 215 ot utalt - ami a hivatalos
Maradek 80 ezer pk
De ez csak a ledolgozott oraim szama szorozva az oraberemmel.. ami 295 ezer ft.. tehat ebbe nem volt benne az szja"
Nem érted, igaz? Van egy hivatalos bruttó 295 ezer forintos béred. Eddig volt 196 ezer a nettód, mert fizettél 44 ezer forint SZJA-t. Most ugyanarra a 295 ezer bruttóra kapsz 240 nettót, mert nincs SZJA. Hogy emellett az adócsaló főnököd a borítékodból visszavette azt a 44 ezret, azzal nem tudsz semmit tenni. Ha nem tetszik, akkor menj másik helyre, ahol tisztességesen bejelentenek.
Na, akkor fussunk neki mégegyszer, mert úgy nézem, itt rendesen keverednek a dolgok:
""Cukrász vagyok. 8 oraba vagyok bejelentve.. ez lett most brutto 260 ezet ft.. amit utal"
Tehát BRUTTÓ 260 ezer ft a fizetésed papíron, ami NETTÓBAN - az szja-s levonással együtt nettó 195 ezer ft lenne. De mivel idéntől nem kell szja-t fizetned, ezért 33% helyett csak 18 % levonás terheli a béredet (a bruttó 260-at), ami kb. megfelel a nettó 215 ezernek.
"ebbol 215 ot utalt - ami a hivatalos:"
"Mivel 12-14 orakat dolgozunk az a tobblett jon kp-ba"
Tekintettel arra, hogy ez szürke foglalkoztatás, fekete pénz, láthatatlan, NEM LÉTEZIK!, ezért nem adózol belőle, tehát nincs miből érvényesíteni a 15 %-OS ADÓKEDVEZMÉNYT. Ebbe Te is belementél, nincs miért reklamálnod. Ha nem adózol valami után, akkor hogy akarsz adókedvezményt igénybe venni? :D
"Szeretnék ügyvédhez fordulni, "
Jobban jársz, ha nem teszed, mert a végén adócsalásért még Téged is elővesznek.
Vagy tudomásul veszed, hogy a főnököd a hivatalos pénz után kifizeti Neked az szja-s kedvezményt, a fekete pénz után pedig nem, vagy keresel olyan helyet, ahol normálisan bejelentenek.
Hivatalosan bruttó 260-at keresel, ha ebből 215-öt kaptál, akkor nem vontak tőled szja-t. Minden rendben.
Ezen felül pedig kaptál zsebbe pénzt, ahogy írják, feketén.
Nyilván amit kpbe lapsz az fekete. Ami meg a bérpapiron van azt addig nem kell aláírnod amig nem helyes az összeg.
A másik bizonyítási forma a bankszámlakivonat.
De fekete pénzre semm8féle adókedvezményt ne várj, ez a te hibád, nem is a fonoke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!