Hogy tudom bizonyítani az ügyvédnek, hogy a főnököm nem fizeti nekem az szja-t ?
Sziasztok!
25 év alatti vagyok, igy jogusult lettem az szja kedvezmenyre.
A főnököm nem hajlandó ideadni, elteszi magának és olyanokat mond hogy ezt nekem kell befizetni, es majd ugy tudom vissza igényelni.. hazudik ossze vissza
Viszont a bérpapiron minden hivatalosan van lekonyvelve, igy nem tudom hogyan tudnám bizonyitani az ügyvédnek
havi 200 órákat dolgozunk kb.
Hivatalos bér megy a kartyara, a tobbi kp.
Van egy kézzel irott kis papirja amit fizuosztáskor kapunk
Ott van megszorozva az órabérünk a ledolgozott órákkal, innen tudom, hogy ebben nincs benne az szja...
Szeretnék ügyvédhez fordulni, szerintetek hogy tudnám ezt bizonyítani?
De ott a hivatalosat utalta.. csak ugy kevesebb kpt kaptam
Pl. 215 ezret utalt
Es kpba 80 ezret kaptam..
De ez ossze adva csak a ledolgozott oraim x a bérem..
A feketén kapott pénzéből milyen adót akarsz érvényesíteni? Az eleve adómentes.... 😃
A hivatalos fizetésed amit utalnak neked az lett most szja mentes.
Keress rendes állást, és akkor nem lesz ilyen gondod!
Cukrász vagyok. 8 oraba vagyok bejelentve.. ez lett most brutto 260 ezet ft.. amit utal
Mivel 12-14 orakat dolgozunk az a tobblett jon kp-ba
Nem gondolnam hogy ez fekete penz
A lenyeg kerestem most januarban 295 ezret ... ebbol 215 ot utalt - ami a hivatalos
Maradek 80 ezer pk
De ez csak a ledolgozott oraim szama szorozva az oraberemmel.. ami 295 ezer ft.. tehat ebbe nem volt benne az szja.. es meg azt mondja hogy vagy befizeti o, de akkor levonja a fizubol, vagy befizetem en az en penzembol es akkor kapom a rendes fizumat ( ledolgozott orak x oraber )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!