Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Bizonyítanom kell a NAV-nak,ho...

Bizonyítanom kell a NAV-nak,hogy miből vettem házat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy havonta félre teszek 30 ezer ft-ot és évek alatt összegyűlik 1,5 millió forintom.A pénzt a bankszámlámon gyűjtöm.Venni akarok egy olcsó ingatlant.

Amikor összegyűlik a kívánt pénz,ingatlan vásárlás előtt be kell jelentenem a nav-nak hogy van 1,5 millió ft-om és hogy házat akarok venni? Azt is be kell vallanom hogy miből gyűlt össze ennyi pénz?

Úgy értem le kell vezetnem a nav-nak részletesen hogy havonta jövedelemből vagy más forrásból jött össze a pénz?

Rám szállhatnak,hogy miből volt pénzem lakásra?

2021. aug. 29. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell.

Ilyen kis összegekkel senki nem foglalkozik!

Mondjuk ha van még a 1,5 millás házból, akkor szólj nekem is!

2021. aug. 29. 16:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
nem kell bejelenteni semmit. még akkor sem ha 250 millióért veszed a lakásod. másfél millióval meg nem fognak vagyonosodási vizsgálatot elrendelni.
2021. aug. 29. 17:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam,köszönöm a válaszokat
2021. aug. 29. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, már bejelentetted havonta, amikor megpatad, és a céged befizette utána az adót és a járulékokat.

Ha a párnacihából szeded elő a dealerkedésből származó 200 misit és KPban veszel egy budai házat, akkor lehet, hogy lesznek kérdéseik.

2021. aug. 29. 17:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Mi van akkor,ha valaki feketén dolgozik,fizetését készpénzben kapja.A bankszámlájára félretesz havonta 30-40 ezer forintot.De mivel nincs számlára érkező jövedelem ezért a félretett pénz eredete kérdéses?

Ha így gyűlik össze 1,5 millió házra,ebbe beleköthetnek,hogy honnan gyűlt össze a pénz?

2021. aug. 29. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Bele. De nem fognak, mert aprópénz.
2021. aug. 29. 17:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Jogilag belekothetnek de 100-200 millió se érdekli őket igazán mert nem tétel.
2021. aug. 29. 19:36
 8/8 anonim ***** válasza:

"Azt is be kell vallanom hogy miből gyűlt össze ennyi pénz?"

Miért kéne? Egy bevallásban nem indokokat vallunk be, hanem megszerzett bevételt/jövedelmet, ami adóköteles. Ez az esetedre nem vonatkozik.

"Úgy értem le kell vezetnem a nav-nak részletesen hogy havonta jövedelemből vagy más forrásból jött össze a pénz?"

Miért kellene? Ilyen jellegű adatszolgáltatást még nem írtak elő a törvények.

"Rám szállhatnak,hogy miből volt pénzem lakásra?"

Szerinted minden lakásvásárlót külön megkérdeznek erről? Nem. Egyiket sem.

Képbe maximum akkor kerülhetsz, ha valaki "felnyom", vagy valamilyen bűncselekmény által (például költségvetési csalás) bevonnak egy eljárásba.

Jelenleg vagyonosodási vizsgálatot csak úgy nem indítanak. Erről gondoskodott kormányunk.

2021. aug. 30. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!