Ha valaki számla helyett csak nyugtát ad, hogyan tudja bizonyítani, hogy milyen tevékenységért fizetnek neki?
Saját nyilvántartás alapján kell olyankor. Most is van csomó tevékenység, akik csak nyugtáznak. Szóval a te büntetőjogi felelősséged, hogy hogy nyilatkozol ezeknél a támogatásoknál. A kata mentesség viszont nem függött a bevételtől, ott elég volt, ha a törzsadatok között szerepelt ez a tevékenység.
Egyébként mit olvastál, hogy júliustól él? Eddig is lehetett nyugtát adni utalásos/bankkártyás fizetésnél is.
A kata mentesség nem függ a bevételtől, csak az számít, hogy az adott teáor tevékenység be legyen jegyezve.
Egyébként nyugtán is fel lehet tüntetni. A tescoban ha vásárolsz, a nyugtán ott is fel van sorolvam ilyen termékeket vettél. Valóban létezik olyan nyugta amin nincs ilyen rublika, akkor ne olyat vegyél.
Ezt a linket kaptam a szamlazz.hu oldalról. Én eddig mindig mindenkinek számlát adtam, mert úgy tudtam, nyugtát csak készpénzes fizetésnél lehet (itt is azt írja), nem is volt soha nyugtatömb a kezemben, nem tudtam, hogy néz ki. A szöveg szerint júliustól adhatnék átutalásnál nyugtát is, viszont akkor nem tudom bizonyítani, hogy tanításból és nem fordításból származott a pénz, ha megint van valami ilyen lehetőség, mint a mostani. Végül is mindegy, mert így online nagyjából 5 másodperc kiállítani a számlát, csak megfordult a kérdés a fejemben. Mellesleg szerintem amit írsz, hogy eddig is lehetett nyugtát adni bankkártyás fizetésnél, az azokra vonatkozhat, akiknek van pénztárgépük, bankkártyatermináljuk.
Hát ez a "cikk" azért jó sok szakmaiságot nélkülöz. A bankkártyás fizetésnél eddig is lehetett nyugtázni, nem csak a pénztárgépeseknek, mivel készpénz-helyettesítőnek minősül. Szóval ha a partner nem kért számlát bankkártyás fizetésnél, akkor adható volt nyugta. Nekem nincs pénztárgépem és terminálom sem, mégis szoktam elfogadni bankkártyát.
Mióta van azonnali utalás,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!