Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valaki számla helyett csak...

Ha valaki számla helyett csak nyugtát ad, hogyan tudja bizonyítani, hogy milyen tevékenységért fizetnek neki?

Figyelt kérdés
Nyelvet tanítok, eddig minden tanítványomnak számlát adtam, mert átutalással fizetnek. Viszont most olvasom, hogy júliustól az azonnali átutalásnál (óra végén rögtön utal), lehet majd nyugtát is adni. Néztem egy nyugtatömböt, oda csak egy árat kell írni, szolgáltatást egyáltalán nem kell megnevezni. Ha például valakinek több különböző tevékenysége van, és jön egy ilyen lehetőség, mint most volt a KATA-mentesség vagy ez az önfoglalkoztatók támogatása, hogyan tudja bebizonyítani, mennyi bevétele származott az egyes tevékenységekből, ha a nyugtán nincs is ilyen rubrika?
2021. jún. 22. 21:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Saját nyilvántartás alapján kell olyankor. Most is van csomó tevékenység, akik csak nyugtáznak. Szóval a te büntetőjogi felelősséged, hogy hogy nyilatkozol ezeknél a támogatásoknál. A kata mentesség viszont nem függött a bevételtől, ott elég volt, ha a törzsadatok között szerepelt ez a tevékenység.

Egyébként mit olvastál, hogy júliustól él? Eddig is lehetett nyugtát adni utalásos/bankkártyás fizetésnél is.

2021. jún. 22. 23:26
 2/6 anonim ***** válasza:

A kata mentesség nem függ a bevételtől, csak az számít, hogy az adott teáor tevékenység be legyen jegyezve.

Egyébként nyugtán is fel lehet tüntetni. A tescoban ha vásárolsz, a nyugtán ott is fel van sorolvam ilyen termékeket vettél. Valóban létezik olyan nyugta amin nincs ilyen rublika, akkor ne olyat vegyél.

2021. jún. 22. 23:38
 3/6 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt a linket kaptam a szamlazz.hu oldalról. Én eddig mindig mindenkinek számlát adtam, mert úgy tudtam, nyugtát csak készpénzes fizetésnél lehet (itt is azt írja), nem is volt soha nyugtatömb a kezemben, nem tudtam, hogy néz ki. A szöveg szerint júliustól adhatnék átutalásnál nyugtát is, viszont akkor nem tudom bizonyítani, hogy tanításból és nem fordításból származott a pénz, ha megint van valami ilyen lehetőség, mint a mostani. Végül is mindegy, mert így online nagyjából 5 másodperc kiállítani a számlát, csak megfordult a kérdés a fejemben. Mellesleg szerintem amit írsz, hogy eddig is lehetett nyugtát adni bankkártyás fizetésnél, az azokra vonatkozhat, akiknek van pénztárgépük, bankkártyatermináljuk.

2021. jún. 22. 23:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát ez a "cikk" azért jó sok szakmaiságot nélkülöz. A bankkártyás fizetésnél eddig is lehetett nyugtázni, nem csak a pénztárgépeseknek, mivel készpénz-helyettesítőnek minősül. Szóval ha a partner nem kért számlát bankkártyás fizetésnél, akkor adható volt nyugta. Nekem nincs pénztárgépem és terminálom sem, mégis szoktam elfogadni bankkártyát.

Mióta van azonnali utalás,

2021. jún. 22. 23:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom, van egy weboldalad, ahol lehet kártyával fizetni. Nekem ilyen nincs, csak utalni tudnak.
2021. jún. 23. 00:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem, a weboldalamon nincs fizetés.
2021. jún. 23. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!