Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Orvosi e.v. számláján milyen...

Orvosi e.v. számláján milyen tevékenységet kell feltüntetni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, rezidens vagyok főállásban és mellette e.v. lennék. Van már e.v.-m más miatt, a tevékenységi körömet bővítem azzal, hogy orvos vagyok. Nincs olyan leírás, ami pontosan megfelelne nekem, vagy szakorvosi ellátásra vonatkozik, ami még nem vagyok, vagy alapellátásra (szabadfoglalkozású orvosi tevékenység alapellátásban). Ezzel az a baj, hogy a sürgősségi osztály, ahol dolgoznék, nem tartozik az alapellátásba. Esetleg más orvos itt, vagy könyvelő megválaszolná nekem, hogy melyik tevékenységet kell választani? Sajnos az ismerőseim nem vállalkoznak, vagy aki igen, annak a könyvelője intézi, az én könyvelőm meg nem tudja pontosan, melyiket kell választani... köszönöm szépen, nagy segítség lenne! (A kórházat még nem tudom megkérdezni, mert folyamatban van a felvétel, de azt szeretném, hogy ha felvesznek, már kész legyen minden a munkához/más munka miatt is kéne ez.)

2020. júl. 31. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha a könyvelőd nem képes egy telefont elintézni a kedvedért, akkor ajánlom, hogy válts :)

Ha nagyon nem mennek a tevékenységek, akkor a KSH tud hivatalos állásfoglalást küldeni neked.

2020. júl. 31. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:

KSH állásfoglalása pénzbe kerül

A kormányhivatalban ingyen segítenek vagy próbáld meg itt: [link]

2020. júl. 31. 12:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Khm, 1. nincs könyvelőd.

2., aki egy orvosi diplomával a kezédben, milliónyi csoporttárssal, kollégával nem jut el addig, hogy megkérdezze valamelyiket, az kizárt, hogy orvos...

2020. júl. 31. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
1, rohadtul nem a könyvelő dolga tevékenységet választani a vállalkozónak.
2020. júl. 31. 15:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Könyvelő vagyok, nyilván nem az én dolgom tevékenységet választani az ügyfelemnek. De ha megkér, akkor képes vagyok megereszteni egy telefont a kormányhivatalnak, hogy ők hogy gondolják, valamint tudom használni a keresőt a ksh oldalán. Nem olyan nagy dolog szerintem, ha valaki fizet egy szolgáltatásért.
2020. júl. 31. 15:30
 6/9 anonim ***** válasza:
5, ha megkér, akkor sokkal egyszerűbb a ksh-nál, ha hasonló vagy azonos szakmájúak tevköreit megnézed :D
2020. júl. 31. 16:25
 7/9 xswerdy ***** válasza:
8621 - Általános járóbeteg-ellátás - miért nem jó?
2020. júl. 31. 18:03
 8/9 xswerdy ***** válasza:
a kórházban fogsz dolgozni, mint e.v.? Csak nehogy elővegyenek bújtatott munkaviszony miatt.
2020. júl. 31. 18:05
 9/9 A kérdező kommentje:

3. - mármint nekem nincs könyvelőm, úgy értetted? De van, miért mondanám, hogy van, ha nincs? :D Van már e.v.-m, mondtam, amiatt van könyvelőm. Nyilván ő is segít, de minél több helyen járok utána, annál jobb.

Illetve orvos is vagyok. Leírtam, hogy miért nehéz infóhoz jutni. Az egyik ismerősöm ma mondta, hogy a szabadfoglalkozású orvosi tevékenység alapellátásban tevékenysége van, amit írtam a posztban, ami nekem azért fura, mert a sürgősség nem az alap, hanem a fekvőbeteg ellátásba tartozik. Ezért nem jó a 7-es ajánlata, a járóbeteg ellátás, mert ez nem az a kategória.

1-es, a KSH adatbázisa jó ötlet volt, köszönöm, ott részletesen elolvastam, melyik tevékenységhez milyen ellátás tartozik és mire lehet azzal számlázni.

2020. júl. 31. 19:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!