Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy tudom bizonyítani az...

Hogy tudom bizonyítani az ügyvédnek, hogy a főnököm nem fizeti nekem az szja-t ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

25 év alatti vagyok, igy jogusult lettem az szja kedvezmenyre.

A főnököm nem hajlandó ideadni, elteszi magának és olyanokat mond hogy ezt nekem kell befizetni, es majd ugy tudom vissza igényelni.. hazudik ossze vissza

Viszont a bérpapiron minden hivatalosan van lekonyvelve, igy nem tudom hogyan tudnám bizonyitani az ügyvédnek

havi 200 órákat dolgozunk kb.

Hivatalos bér megy a kartyara, a tobbi kp.

Van egy kézzel irott kis papirja amit fizuosztáskor kapunk

Ott van megszorozva az órabérünk a ledolgozott órákkal, innen tudom, hogy ebben nincs benne az szja...

Szeretnék ügyvédhez fordulni, szerintetek hogy tudnám ezt bizonyítani?

2022. febr. 23. 22:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Huhhh.... azert van itt baj a toronyban... 😂
2022. febr. 23. 22:59
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, ezt igazából szürke foglalkoztatásnak hívják, nem feketézésnek, amikor alapvetően be vagy jelentve, de a fizud egy része nem hivatalos.

Viszont akkor is adócsaló vagy.

2022. febr. 23. 23:55
 13/28 A kérdező kommentje:

Ilyen a vendeglatas :D

Megkapom a garantalt berminimumot tehat jar az szja.. eddig is bevolt fizetbe csak az allamnak

Oke adocsalo vagyok😂 akkor ne kerjem a tobbi fizum csak a hivatalosat? :D

2022. febr. 24. 00:07
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy mit kérsz. A hivatalos fizud megkapod az utolsó forintig.

Neked itt nincs sérelmed hivatalosan.

2022. febr. 24. 00:12
 15/28 anonim ***** válasza:
94%

Így jártál. Most látod, hogy mi a veszélye a nem hivatalos foglalkoztatásnak. Nyilván nem jár neked vissza a be sem fizetett szja.

Fiatal vagy még, van lehetőséged váltani. Menj olyan helyre dolgozni, ahol értelmesen megfizetnek. Kivéve persze, ha szívesen túlórázol 80-120 órát 80 ezer forintért.

2022. febr. 24. 00:33
 16/28 anonim ***** válasza:
91%

"Mivel 12-14 orakat dolgozunk az a tobblett jon kp-ba

Nem gondolnam hogy ez fekete penz"

Te most ezt tényleg nem érted?

Szürkefoglalkoztatásban veszel részt, mindegy, hogy mi az okod rá. A hivatalos béred megkapod, ott minden oké jogszabályilag.

A nem hivatalos részével pedig a munkáltatód azt csinál, amit akar, mert úgysem mész sehova reklamálni, ugyanis saját magad alatt vágnád a fát vele. Ezen a nem hivatalos részen intézi úgy a számokat, hogy Te ne járjál jobban, és ne kerüljél neki többe, mint szeretné.

Ennyi. Ezzel nem tudsz mit kezdeni...

2022. febr. 24. 05:02
 17/28 anonim ***** válasza:
58%

Add be a nyilatkozatot, hogy nem kéred az év közbeni érvényesítést, így az szja bekerül a nav-hoz, és jövőre adóbevalláskor visszakapod.

Ha étek után pedig nem adja oda úgy a pénzt, ahogy megállapodtatok, akkor keresel másik helyet.

2022. febr. 24. 05:29
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és persze sehogy nem tudod bizonyítani, hiszen hivatalosan megkaptad a kedvezményt. A Kp meg fekete.
2022. febr. 24. 05:31
 19/28 anonim ***** válasza:
32%

A főnököd csökkentette a nem hivatalos béred, ennyi.

Most megtanulod, hogy csak az jár, amiről papír van

2022. febr. 24. 06:57
 20/28 anonim ***** válasza:
79%

"Hivatalos bér megy a kartyara, a tobbi kp."

Itt van a probléma. A főnök a borítékot bármikor vissza tudja vonni. Ezért nem szabad szürkén dolgozni. Amúgy a bérpapíron rajta van a bruttó béred és a nettó béred is. Ha ugyanannyit kapsz a bankszámládra, mint eddig, akkor nem vette figyelembe az SZJA kedvezményt, de ettől még jövőre az adóbevalláskor vissza fogod kapni.

De én a helyedben otthagynám ezt a kócerájt és keresnék olyat, ahol nem szürkén foglalkoztatnak!

2022. febr. 24. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!