Tudok-e még adóvisszatérítést megoldani valahogy? Vagy már nem tehetek semmit?
A következő a helyzet. Elvált 33 éves apa vagyok. Külön is élek a családomtól. 2 kiskorú gyermekünk van. Ők szeptember óta külföldön élnek.
Az anyjuk, aki kizárólagos felügyeleti joggal rendelkezik, benyögte a hétvégén, hogy neki tavaly Magyarországon semmilyen jövedelme sem volt. Tehát nem is adózott semmit és így vissza sem jár neki semmi és a gyermekek után sem vette igénybe az adókedvezményt. Ám nekem egész évben volt jövedelmem. Igez, 2*3 hétig munkanélküli voltam.
A kérdésem lényegében az lenne, hogyvan e valami mnegoldás arra, hogy visszaigényeljem az adót a 2 gyermek után, amit nyílván elutalnék nekik.
Nem laktunk egész évben egy lakcímen sem.
Esetleg nyilatkozattal megoldható-e az adóvisszatérítés?
Alsó hangon is olyan 200-300 ezer forintról lenne szó.
8-as.
Valóban nem vagyok az apák gyöngye. A felügyeleti jogról én mondtam le önként. Ennek a fő oka az volt, hogy ha az exem valamit a fejébe vesz, azt így is úgy is megcsinálja. Másrészt pedig így ő könnyebben nyitott az ingatlan piac felé a CSOK-os házunkal. Ámen! Nekem az elsők a gyerekeim és józanúl láttam be, hogy az anyjuk hatékonyabban mutatja meg nekik a világot, mint én.
Viszont valóban nekik küldtem volna a pénzt, mert én ugyan nem keresek sokat, csupán pár ezerrel többet, mint a minimálbér, de így sem szűkölködöm, jut mindenre.
2020 novemberében váltunk el hivatalosan.
Én olyan megoldáson gondolkodtam, hogy az anya nyilatkozik arról, hogy 2021-ben bizonyos ideig a gyerekek nálam éltek életvitel szerüen, például végig a nyári szünetben. Ezt én is lenyilatkoznám.
Mivel dőlne a pénz a házhoz, ezért nem lenne egyikünknek sem indoka később megváltoztatni ezt a nyilatkozatot.
De hogy ezt utólagosan meg lehet-e valósítani és hogy azt a pénzt mikor is utalnák vissza? Na ez a kérdés.
Az exem nyilván benne lenne ebben. Másrészről a gyerekek imádnak engem. Eztaz anyósomtól tudom. Az meg már mi okból hazudna nekem ilyeneket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!