Megteheti a munkáltató, hogy a 2 kedvezményezett által igénybevett adovisszateritesemet "benyeli" ?
A háttér a következő : szóban megegyeztünk a nettóban, de papíron csak 8 óras bruttó 260e-re jelentenek be és én szeretném havonta visszaigenyelni a családi adokedvezmenyt 2 kedvezményezett eltartottam által. (GYESEN reszesultem 5 evig)
Lehet h ezáltal elesem ettől a havi 40e-től ??...vagy mivel hivatalosan be vagyok jelentve, meg kell legyen a nyoma, és eleve a tiszta jövedelmem után kapom, így nem lehet elmismasolni, és azt mondani hogy a nettó fizetesben megegyeztunk.
Vagy egy összegben kérjem inkább? És akkor nincsen kérdés...
(Elore bocs a kerdesert, olyan sok rosszat hallok, nem tudom milyen jogaim/jogaik vannak)
“nem tudom milyen jogaim/jogaik vannak”
Ez azert elegge furcsan hangzik, hogy milyen jogaid vannak, mikozben eppen adocsalasban veszel reszt. Visszas, hogy valaki a jogait mindig szentnek tartja, de a kotelezettsegeit annal inkabb csalna el.
Miutan ugye csalsz, igy a papir semmit nem jelent, siman mondhatja azt a munkaltato, hogy ti nettoban allapodtatok meg, ha visszaigenyled a 40k-t, akkor o annyivel kevesebb kp-t fog adni. Nem korrekt, de hat nem kevesbe torvenytelen, mint amit eddig egyutt csinaltok.
Ha biztosra akarsz menni, akkor evente az adobevallaskor egyben visszakered az allamtol, es a munkaltato meg sem tudja.
Hallgatni arról, hogy jogosult vagy kedvezményre. Majd az év végi adóbevallásban utólag érvényesíted egy összegben. Addig pedig bízz abban, hogy nem ver át vele a munkáltató.
Én azt hazudtam a cégnek, hogy a férjem teljes egészében kapja (Ő máshol dolgozott), így nem tudtak általa nyerészkedni.
A férjem pedig azt hazudta, hogy én kapom teljes egészében, így nála sem tudtak általa nyerészkedni.
Mi így oldottuk meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!