A 2021es Szja visszatérítés mellett 1 gyermek utáni egy összegben igényelt adókedvezmény is vissza jár?
Figyelt kérdés
És idén kaptam meg az orvostol a gluténérzékenységem miatti fogyatékossági igazolást, mely szerint 2020 novemberétöl véglegessen jogosult vagyok fogyatékossági kedvezményre, szóval a telljes 2021 évre járna a kedvezmény...
Kérdésem arra irányul, hogy telljes szja visszatérítés mellett ezektöl "elbukom"?
Köszönöm hozzáértő útba igazítását..
Szép napot..
2022. jan. 31. 12:37
1/12 anonim válasza:
A sorrend: családi kedvezmény, személyi kedvezmény. HA még így is marad, akkor visszatérítés.
2/12 A kérdező kommentje:
Közben olvastam itt az oldalon sok hassonló kérdést választ...
Köszönöm....
2022. jan. 31. 13:02
3/12 anonim válasza:
2020 november-decemberre pedig önellenőrzéssel tudod visszakapni.
4/12 anonim válasza:
Pont fordítva, először a személyi kedvezmény. A családi kedvezmény van az utolsó helyen, pont azért, hogyha elfogy az szja alapod, akkor járulékból is igénybe tudd venni.
5/12 A kérdező kommentje:
Ha van egy pl 5-600ezres szja befizetése az embernek 2021ben...
Akkor azt vissza kapva akkor fedezi a glutén és a kisfiam utáni kedvezmenyt is... jól értem?
Ne várjak pluszba még ezekre....
Sorry, nem vagyok pénzügyes....
2022. jan. 31. 14:26
6/12 anonim válasza:
Igen, jól érted. Ha ennyi az összes szja befizetés, akkor ezt visszakapod mind, felette mást nem.
7/12 A kérdező kommentje:
Még csak annyi hogy a glutén miatti önellenörzés hogyan történik??
2022. jan. 31. 14:38
8/12 anonim válasza:
A 2020-as szja bevallásodra kell beadni egy önellenőrzést. Főlapon jelölni, hogy önellenőrzés, kitölteni a megfelelő adatokat, önellenőrzési pótlapot kitölteni. Majd atvut17 nyomtatványon visszakérheted az adót (sajnos önellenőrzésnél nem lehet a bevallásban visszakérni, külön nyomtatvány kell rá).
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az útba igazítást!!
2022. jan. 31. 15:13
10/12 anonim válasza:
Így, ahogy a 8-as mondja. Szóval kb. nem ér ennyit az a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!