Lakáskiadásnál ha veszek ezt-azt a lakásba, akkor hova kérjem a számlát ha el akarom számolni költségnek? A lakásra vagy ahol lakok?
Én nem igen értem mit akarsz... Akármire kérhetsz számlát felőlem, de az áthárított rezsin túl nem igen tudsz semmit elszámolni tételes adózásnál. Mégis kivel szemben? Örülj, ha a komód után nem fizettetnek veled vagyonosodási illetéket. 😂
Én a helyedben már most felkeresném azt a könyvelőt.
Cégként meg nyilván a cég nevére kell a számla.
"Én nem igen értem mit akarsz... Akármire kérhetsz számlát felőlem, de az áthárított rezsin túl nem igen tudsz semmit elszámolni tételes adózásnál. Mégis kivel szemben? Örülj, ha a komód után nem fizettetnek veled vagyonosodási illetéket. 😂"
Csak jelzem, valótlant állítasz.
A bevétellel szemben elszámolható a tevékenységgel szorosan összefüggő és igazolt kiadás. Azon kívül értékcsökkenési leírás is az SZJA törvényben meghatározottak szerint. Tehát elég sok minden, nem csak a rezsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!