Hogyan tudom kiszámolni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, hogy mennyit kell befizetnem pontosan?
Napra, vagy hónapra pontosan kell kiszámolni ilyenkor a befizetendő összeget?
kb 2 évnyit (25 hónap)kellene kiszámoljak, mert ez idő alatt nem fizetett utánam senki egészségügyi szolgáltatást, de nem tudom pontosan hogy számoljam ki.
Ügyfélkapu írja esetleg a pontos összeget?
2020 június 30 és július 1 között el van vágva, másfajta csekkre kell befizetni őket úgy tudom.
Megnézed, hány teljes hónapod volt. 2021-ben 8000 forint egy teljes hónap, 2020-ban 7710.
Megnézed, hány tört hónapod volt, összeszámolod a napok számát, 2021-ben 270 forintot ér egy nap, 2020-ban 257 forintot.
A legutóbbi munkahelyed megszűnése utáni 45 napot ne számítsd közé (kivéve, ha KATA-s vállalkozó voltál).
Vagy bemész a NAV-hoz és megkérdezed, egyébként is alá kell írnod egy papírt arról, hogy fizetni akarod, nem elég csak utalgatni.
Kérhetsz részletfizetést, mert ez durván 200 000 körül lesz, a jó hír az, hogy alacsonyak most a kamatok.
"hogy alacsonyak most a kamatok."
Annyira már nem. A jegybanki alapkamat + 5 %-kal növelt mérték jelenleg a kamatszint, amit felszámít a NAV a hátralékos összegek után.
Ha nem teljes hónapra kell fizetned a járulékot (mindegy hogy abban az adott hónapban hány nap van), akkor mindig a teljes hónapnyi összeget elosztod 30-cal, úgy kapod meg, hogy naponta mennyi a fizetendő.
2020-ban havonta 7710 forint volt a járulék összege (naponta 257 forint) , 2021-ben 8000 forint. 2021-től már 10 forintra kerekítve határozzák meg, tehát a napi 267 forint helyett 270 forint.
2020. június 30-ig a 124-es Egészségbiztosítási alapot megillető bevételek számlára kell fizetni
2021. július 1-től 408-as Egészségügyi szolgáltatási járulék számlára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!