Tb tartozást hogy tudom befizetni?
Dec. végén szűnt meg a munkanélkülim, azóta még nem helyezkedtem el, és szeretném befizetni az elmaradt tartozásom mert azóta nem fizettem a tb-t. Nem okoz gondot egyben kifizetni és az lenne a legegyszerűbb ha kapnék egy csekket amit a befizetendő összeg lenne és feladnám.
De ez túl egyszerű lenne...
Hívtam a nav ügyfélszolgálatát, hogy mi a teendő, de nem voltak valami segítőkészek , csak azt hajtogatták hogy kellett már kapnom levelet , mire én mondtam hogy sajnos nem kaptam levelet , majd közölték hogy nézzem meg újra a postaládám.... amire már nem is mondtam semmit.
Még annyit mondtak hogy nézzem meg a nav oldalán T1011u adatlapot és azzal csináljak valamit, de annyira motyogott a hölgyemény hogy azt sem értettem mit kezdjek vele. De egyébként ha erre rákattintok ,nem is nyílik meg semmi. Szóval valaki tudna segíteni , hogyan tudom a legegyszerűbben befizetni a tb-m?
Itt találsz infókat: [link]
Hogy mennyivel vagy elmaradva, azt ki tudod számolni úgy, hogy a munkaviszonyod megszüntetése után még 45 napig biztosított voltál, és a 46. naptól napi 270 Ft-ot kellett volna fizetni.
"Dec. végén szűnt meg a munkanélkülim, "
Nem munkaviszonya volt, hanem álláskeresési járadékot kapott.
Privátban keress meg. Küldök adatlapot is. És megírom, hogy mi a szitu a mostani járulékfizetési kötelezettséggel.
Egyébként valóban kellett volna, hogy kapj már értesítést a NAV-tól arról, hogy van fizetési kötelezettséged.
Ha ügyfélkapuval rendelkezel, akkor oda helyezik ki az értesítést.
Melyik megyéhez tartozol?
Meddig kaptad az álláskeresési járadékot? Mettől meddig?
nincs ügyfélkapum sajna
szeptember végéig dolgoztam(2 éven keresztül volt előtte munkám )
aztán 3 hónap munkanélkülin voltam , az lejárt december végén és gondoltam elhelyezkedek és nem igényeltem tovább, hogy regisztrált munkakereső legyek, mert nem akartam hogy kiirányítsanak olyan munkahelyre, ahol nem szeretnék dolgozni
Az álláskeresési járadék maximum 90 napra jár, tehát tovább nem is tudtad volna igényelni. :)
Ha 2 évig volt előtte "munkád", akkor csak kb. 72 nap álláskeresésire lettél volna jogosult, nem egész 3 hónapra. No mindegy...
Attól, hogy regisztrált álláskereső valaki, még nem mentesül a járulék fizetése alól. Ahhoz álláskeresési járadékot is kell, hogy folyósítsanak részére.
Visszamenőleg bejelentkezni az adóhatóságnál a járulék fizetésére a 21T1011U számú nyomtatványon van lehetőséged. Ott fel kell tüntetned azt a dátumot, amikortól a fizetései kötelezettséged fennállt.
Ehhez kértem pontosan azt, hogy mettől meddig folyósítottak részedre álláskeresési járadékot. De ha legalább 45 napig, akkor az álláskeresési járadék megszűnését követő 46. naptól kell fizetned a járulékot, tehát azzal a nappal kell bejelentkezned az adatlapon. Benyújtás után azt a NAV feldolgozza, és előírja onnantól kezdve a fizetendő járulékokat, amiről határozat formájában értesít.
Adatlapot személyesen az ügyfélszolgálaton tudsz kérni, vagy az ANYK programból tudod kinyomtatni, vagy én tudok még küldeni Neked, ha privátban megadsz egy e-mail címet, ahova küldhetem. :)
Nem erőltetem. Ha nem akarod, akkor nem akarod...
Nem kell a fiztős tb bejelentkezéshez már külön nyontatvány papíron meg ANYK-ba se. A magánszemélyeknek javarészt használatos nyomtatványok többsége elérhető a nav-os online nyomtatványkitöltőbe webesen
onya.nav.gov.hu webcímen az eü.szolg.járulék bejelentkezés is megejthető.
Ha nincs ügyfélkapu, bármelyik kormányablakba befáradni (jelenleg időpontra, de időpontfoglalás ügyfélkapu regisztációra alapba is foglalható pandémián kívül is ügyfélkapu nélkül a központi időpontfoglalón át, címe: idopotfoglalo.kh.gov.hu). Csak egyszer kell megejteni, onnantól viszont a saját életed lesz könnyebb jóval, mert kb mindent el lehet online lassan intézni már.
"Nem kell a fiztős tb bejelentkezéshez már külön nyontatvány papíron meg ANYK-ba se. A magánszemélyeknek javarészt használatos nyomtatványok többsége elérhető a nav-os online nyomtatványkitöltőbe webesen"
Tehát kell formanyomtatvány. Konkrétan az adóhivatal anélkül nem "fogadja be", vagyis nem teljesíti a kötelezettség előírást/törlést sem. Az megint más lapra tartozik, hogy melyik platformon töltöd és küldöd be azt a bizonyos formanyomtatványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!