Tobb eves TB-tartozast hogyan lehet kulfoldrol befizetni/elintezni?
Majdnem 10 eve nem fizetek TB-t, mert nem neztem utana a dolgoknak (tudom, hulye vagyok, van epp eleg bajin, ugyhogy velemenyt ne irjatok).
Meg mindig kulfoldon elek, viszont bizonyos okokbol muszaj helyre hoznom ezt a problemat, mi a teendo?
Probaltam neten intezni de nem talaltam semmit?
Nem tudok csak emiatt a vilag vegerol hazautazni?
Esetleg valakit megkeehetek a csalombol, hogy intezkedjen helyettem? Vagy mi a teendo?
Elore is koszonom a segitseget es a normalis valaszokat.
Ha külföldön biztosított vagy, akkor itthon nem kell és nem is lehet fizetni. Ilyen esetben azt kell bejelenteni és igazolni, hogy külföldön van biztosításod.
Egyébként a NAV oldalán találsz információkat, és ha van ügyfélkapud, akkor azon keresztül tudsz nekik levelet is küldeni.
Na megtaláltam azt a cikket, amiben az "amnesztiát" olvastam: [link]
"Fontos pont, hogy az új törvény 2020. július 1-jén lép életbe, ezzel az új rendszer is akkor kezdi meg működését. - A jogszabály kellő felkészülési időt ad, s mindenki tiszta lappal indul jövő nyáron - mondta az államtitkár. Ez azt jelenti, hogy csak az a tartozás számít, amely 2020. július 1-je után keletkezik."
Igazold, hogy külföldön volt biztosításod. Ehhez ki kell tölteni a 20T1011 számú formanyomtatványt, amin ki kell jelentkezni a járulék fizetése alól azzal a dátummal, amióta kint volt biztosításod, és csatolni hozzá a külföldi biztosító által kitöltött igazolást. Ez alapján visszamenőleg törlik a tartozásod arra az időre.
Ha van ügyfélkapud, azon keresztül be tudod nyújtani, nem kell azért hazajönni. Vagy meghatalmazást kell adnod valakinek, hogy ügyedben teljes körűen eljárhasson itthon. Azt a meghatalmazást valahogy el kell hozzá juttatnod.
Itt a 20T1011-es nyomtatvány letöltési lehetősége:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!