Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A 152-es adónemre lehet...

A 152-es adónemre lehet közvetlenül befizetni, ha tartozásom van ott?

Figyelt kérdés
Átvezetni lehet a 124-es adónemről ide, ha ott többletem van. De nincs valami egyszerűbb módja? Pl. csekken befizetés, átutalás, hasonló? Csekket csak az egészségügyi járadékhoz kapunk minden év elején. Nem lehet kérni, hogy a 152-es adónemhez is küldjenek csekket?
2017. nov. 4. 14:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
tudsz utalni is, a nav oldalán fent van az adónemhez tartozó számlaszám.
2017. nov. 4. 14:29
 2/15 anonim ***** válasza:

[link]

Kérhetsz csekket telefonon, kérhetsz nyomtatványon, de ha van a közelben kirendeltség, akár még ott kártyáról is helyben befizetheted. Ez esetben a pénzmozgás utáni költséget a bank állja! De a kirendeltségen is adnak csekket, ha nem akarsz kártyáról fizetni.

2017. nov. 4. 14:49
 3/15 A kérdező kommentje:
Marad az átvezetés. Utalásért levonnak, a többi meg utánajárást igényel. Nem érnek ők annyit.
2017. nov. 4. 18:20
 4/15 anonim ***** válasza:
még mindig nem intézted el? Pár napja megkérdezted az átvezetést, még mindig ezen rágódsz? :D
2017. nov. 4. 19:25
 5/15 A kérdező kommentje:
Agybajt kapok az ügyfélkaputól. Annyira nehéz pl. a számlalekérdezés is, 2 kattintás helyett 5-tel, hogy inkább be se lépek, mert rosszul leszek tőle. Valaki linkelt egy 5-10 oldalas leírást az átvezetés menetéről, az első 3 sor elolvasása után rosszul lettem tőle. Olyan szavakat írnak benne, amiket soha az életben semmire nem fogok használni. De egyszer talán megértem, miért olyan fontos tudnom a letöltött dokumentomok hexa kódját is.
2017. nov. 4. 19:55
 6/15 anonim ***** válasza:
már akkor is leírtam, hogy a 1717-es nyomtatványon kérheted az átvezetést.azért azt nem bonyolult kitölteni csak egy sima alap nyomtatvány. név, cím, ...stb és hogy miről mire kéred az átvezetést. alig több, mint egy oldal. aztan beküldöd postán, nem kötelező ügyfélkapun.
2017. nov. 4. 20:05
 7/15 anonim ***** válasza:

"azért azt nem bonyolult kitölteni"

Annak, aki nincs benne a folyamban, igenis bonyolult.

Nem véletlen, hogy több oldalas kitöltési útmutató van a különböző NAV-os nyomtatványokhoz.

Olyan emberek találják ezeket ki, akik "értenek hozzá", olyan embereknek, akik nem értenek hozzá.

Innentől kezdve csak káosz van - az egyik oldalon.

Én "szakmabeli" vagyok, mégis időnként a röhögés fog el, amikor új nyomtatványokat látok, utána átváltok sírógörcsbe. :)

Annyi felesleges, túlbonyolított baromságot, amit kreálni tudnak, nehéz lehet létrehozni...

Egyébként van a NAV-nak formanyomtatványa még arra is, hogy csekket kérj. Ott bármilyen adónemet meg tudsz jelölni, amilyen csak kell.

Én direkt kockás papíron megírva kértem egyszer Tőlük. Küldtek is. Tehát a kockás papír sem akadály, ha fizetni akarsz. :)

2017. nov. 5. 05:41
 8/15 anonim ***** válasza:
tényleg nem akarok kötekedni, de ha ismered a 1717-es nyomtatványt, akkor látod, hogy olyan bonyolult adatok kellenek rá, mint név, cím, számlaszám, dátum, és két adónem száma miről-mire kéred az átvezetést, avagy a kifizetést. egyáltalán nem bonyolul, szóval azért ennél csak bonyolultabbak vannak...csak hát úgye egyszerűbb azt mondani, hogy nem értem, ahelyett, hogy az ember szánna rá időt és megértse, és elolvassa a súgót. az adóbevallást is magam csinálom, pedig csak érettségis paraszt vagyok...
2017. nov. 5. 09:37
 9/15 anonim ***** válasza:
8, ott el fog akadni, hogy dátumot ír...
2017. nov. 5. 09:51
 10/15 A kérdező kommentje:
Figyeljetek, nekem rohadt sok lelki problémám van, pszichológushoz is jártam, hiába. Jelenleg olyan lelkiállapotban vagyok, hogy ha nem linkelik be az orrom elé azt, ami kell, nem fogom megkeresni. De tudom, ez nem várható el, könnyebb ítélkezni azoknak, akiknek soha nem volt súlyos lelki problémájuk. Én másoknak odatolom az orra elé, ami kell nekik, ha valami számomra alap dolgon értetlenkednek, de tudom, hogy itt ezt nem várhatom el.
2017. nov. 5. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!