A 152-es adónemre lehet közvetlenül befizetni, ha tartozásom van ott?
Kérhetsz csekket telefonon, kérhetsz nyomtatványon, de ha van a közelben kirendeltség, akár még ott kártyáról is helyben befizetheted. Ez esetben a pénzmozgás utáni költséget a bank állja! De a kirendeltségen is adnak csekket, ha nem akarsz kártyáról fizetni.
"azért azt nem bonyolult kitölteni"
Annak, aki nincs benne a folyamban, igenis bonyolult.
Nem véletlen, hogy több oldalas kitöltési útmutató van a különböző NAV-os nyomtatványokhoz.
Olyan emberek találják ezeket ki, akik "értenek hozzá", olyan embereknek, akik nem értenek hozzá.
Innentől kezdve csak káosz van - az egyik oldalon.
Én "szakmabeli" vagyok, mégis időnként a röhögés fog el, amikor új nyomtatványokat látok, utána átváltok sírógörcsbe. :)
Annyi felesleges, túlbonyolított baromságot, amit kreálni tudnak, nehéz lehet létrehozni...
Egyébként van a NAV-nak formanyomtatványa még arra is, hogy csekket kérj. Ott bármilyen adónemet meg tudsz jelölni, amilyen csak kell.
Én direkt kockás papíron megírva kértem egyszer Tőlük. Küldtek is. Tehát a kockás papír sem akadály, ha fizetni akarsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!