Hamarosan külföldre költözöm,mi kell ahhoz, hogy ne kelljen egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnem Magyarországon?
"Nem lesz azonnal munkám ott,a nyelvtudásom még annyira nem jó"
Hát akkor bizony nagy meglepetések fognak érni!!
Ha a magyar egészségügyi rendszerből kijelentkezel (amit nagyon nem tanácsolok, ha kint nem lesz még munkád) akkor külföldön bizony nem ennyit kell fizetned magad után, hanem sokkal-sokkal többet.
A lényeg: ahhoz, hogy külföldi egészségügyi rendszerben légy biztosított, a magyarból ki kell jelentkezni és a külföldibe bejelentkezni, de ha nincs munkahelyed, akkor nagy valószínűséggel csak magánbiztosítást fogsz tudni fizetni - az pedig igen drága lesz.
"Az biztos, hogy a színvonal is sokkal jobb."
Tekintettel arra, hogy nem írtál országot, erről nem tudok nyilatkozni, de nem feltétlenül van így: külföld Szerbia is, ahol biztosan nem jobb az egészségügy, külföld Dánia is, ahol szintén - bármily megdöbbentő is - de szintén nem jobb az egészségügy és külföld Németország is, ahol viszont tényleg jobb.
Szégyen: az utolsók között a magyar egészségügy Európában
Hírszerkesztő|2020.06.15 EGÉSZSÉGÜGYEURÓPARANGLISTA
Szégyen: az utolsók között a magyar egészségügy Európában
Ide vezetett a tízparancsolat-gyógyászat és a vámpírkormány folyamatos forráskivonása: csak Albániában és Romániában rosszabb a helyzet, mint nálunk.
A legfrissebb Euro Health Consumer Index tanulmány adatai szerint 35-ből a 33-ik helyen állunk az egészségügyi ellátás színvonalát illetően – vette észre a HVG.
Figyelem! A tanulmány a 2018-as adatokat összesíti, azóta a helyzet valószínűleg tovább romlott!
"Ajánlom szíves figyelmedbe. Némi fontos olvasnivaló a külföldre távozóknak:
Köszi az infót,arról írnak csak, hogy mi van munkavállalás esetén, nekem pár hónap kell előtte, amíg a nyelvtudásom felfejlesztem.
4-es vagyok és részben igazad van, kérdező, ugyanis most látom, hogy elkövettem egy súlyos hibát: véletlenül Dániát írtam BELGIUM helyett!!!
Bocsánat, mindenkitől - Dániában tényleg jó az egészségügyi helyzet, Belgiumban viszont nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!